Winding Refn se spolčí se scénáristy Bondovek

Nicolas Winding Refn je magor. Nejde to říct jinak. Pod záštitou stylisticky velmi specifického režiséra vznikají rozporuplné filmy, jejichž hlavní hrdinové mají k normálnosti daleko. Jako svůj další projekt si seveřan s krkolomným jménem zřejmě vybral již dříve zmiňovaný The Avenging Silence.

NicolasWindingRefn

Refn bude na svém dalším filmu spolupracovat s Nealem Purvisem a Robertem Wadem, scénáristy šesti bondovek, včetně všech s Danielem Craigem. Má jít o akční thriller odehrávající se kdesi v Asii. O názvu sice nepadlo ani slovo, spekuluje se ale že by mělo jít o dlouho plánovaný The Avenging Silence.

Hlavním hrdinou The Avenging Silence má být podle Refna postava, kterou on sám popisuje jako mytologické stvoření, jež se objevuje v mnoha jeho snímcích. Archetyp, který představují postavy Maddse Mikkelsena v Barbarovi, Ryana Goslinga v Drive a Vithaya Pansringarma v Jenom Bůh odpouští, je podle režiséra založen na tajemné minulosti postavy a její neschopnosti ztotožnění s realitou.

Na plátnech kin každopádně nejdříve uvidíme Refnův The Neon Demon. Příběh o krásné modelce, která přijede hledat štěstí do Los Angeles, ale najde jenom závist a zkázu, nemá ještě stanovené datum premiéry. Do amerických kin by se měl dostat někdy v tomto roce.