Víkendové tržby: Kung Fu Panda pokračuje v krasojízdě

Super Bowlový víkend se negativně odrazil na statistikách návštěvnosti amerických kin – na novinky se nechodilo. Star Wars mají dvě miliardy celosvětově.

  1. místo –Kung Fu Panda 3: 21 milionů, 2. týden v žebříčku
    2. místo –Hail, Caesar!: 11,4 milionů, novinka
    3. místo – REVENANT Zmrtvýchvstání: 7,1 milionů, 7. týden v žebříčku
    4. místo – Star Wars: Síla se probouzí: 6,8 milionů, 8. týden v žebříčku
    5. místo – The Choice: 6 milionů, novinka
    6. místo – Pýcha, předsudek a zombies: 5,2 milionů, novinka
    7. místo – Do posledního dechu: 4,7 milionů, 2. týden v žebříčku
    8. místo – Poldův švagr: 4,5 milionů, 4. týden v žebříčku
    9. místo – The Boy: 4 miliony, 3. týden v žebříčku
    10. místo – Dirty Grandpa: 4 miliony, 3. týden v žebříčku

Když je ve Spojených státech na programu finále amerického fotbalu (upřímně ani nevím kdo s kým a kolik hrál), tak se žádné davy lidí do kinosálů moc nehrnou. Kromě novinkám tak vlastně všem filmům spadla návštěvnost poměrně drastickým způsobem, což sice udrželo trojku Kung Fu Pandy s 21 miliony na prvním místě žebříčku, ale ostatní snímky se ocitly v děsivě červených číslech.

Hail-Caesar-trailer

Když už je řeč o těch novinkách, tak tento víkend odstartovala na druhém místě hvězdně obsazená Coenovka Hail, Ceasar! Chválená retro žánrovka ze zlatého věku Hollywoodu otevřela za nelichotivých 11,4 milionů. To sice vzhledem k nízkému rozpočtu (22 milionů!) není nijak zvlášť děsivý výnos, ale osobně jsem od tohoto tématu čekal mnohem víc. Kámen úrazu je především v nedbalé producentské péči, která naplánovala uvedení snímku do kin na opravdu nešťastné období.

Třetí a čtvrtý flek berou stálice REVENANT Zmrtvýchvstání, respektive Star Wars: Síla se probouzí. Druhý jmenovaný film se už zdárně přehoupl přes 900 milionů v Americe a 2 miliardy ve zbytku světa. Naprosto dechberoucí výsledky, opravdu. Nedostižné hity Jamese Camerova sice zůstaly v klidu, ale myslím si, že ve studiu Disney jsou všichni nadmíru spokojeni.

1280x720_pride_prejudice_zombies

Páté místo obsadila novinka The Choice. Tato romantika z pera spisovatele Nicholase Sparkse (Zápisník jedné lásky, Milý Johne) však sbírá jednu negativní recenzi za druhou a tak se nemůže nikdo divit, že z toho bylo jen 6 milionů za otevírací víkend. Ještě hůře dopadla šílenost Pýcha, předsudek a zombies. Zde byly ohlasy diváků mírně nadšenější, ale i tak nebyl o tento „remake“ příliš velký zájem – 5,2 milionů mluví samo za sebe.

Do desítky se vešlo ještě drama Do posledního dechu (4,7 milionů), komedie Poldův švagr (4,5 milionů), horor The Boy (4 miliony) a šaškárna Dirty Grandpa (4 miliony).

Za týden by nás měly čekat pořádný filmový hodokvas. Startuje totiž očekávaná komiksovka Deadpool nebo dvojka kultovního Zoolandera.