Víkendové tržby: Deadpool stále drtí konkurenci

Nekompromisní komiksový nářez bodoval i ve svém druhém týdnu v amerických žebříčcích a nechal za sebou několik nováčků.

  1. místo – Deadpool: 55 milionů, 2. týden v žebříčku
  2. místo – Kung Fu Panda 3: 12,5 milionů, 4. týden v žebříčku
  3. místo – Risen: 11,8 milionů, novinka
  4. místo – Čarodějnice: 8,685 milionů, novinka
  5. místo – Jak přežít single: 8,220 milionů, 2. týden v žebříčku
  6. místo – Race: 7,275 milionů, novinka
  7. místo – Zoolander 2: 5,5 milionů, 2. týden v žebříčku
  8. místo – Star Wars: Síla se probouzí: 3,836 10. týden v žebříčku
  9. místo – REVENANT Zmrtvýchvstání: 3,8 milionů, 9. týden v žebříčku
  10. místo – Hail, Caesar!: 2,640 miliony, 3. týden v žebříčku

Ono to vlastně není až takové překvapení. Drzý Deadpool sbírá nadšené ohlasy ze všech koutů světa, proto bych se vůbec nedivil, kdyby ho na prvním místě box-office vystřídali až za měsíc Batman se Supermanem (no dobrá, to možná trochu přeháním), protože méně zajímavější konkurence zkrátka nestíhá. Druhý týden v kinech a dalších 55 milionů dolarů je vynikající výsledek, který v celkovém součtu znamená 235 milionů z USA a téměř půl miliardy celosvětově. U Foxů tedy narazili na zlatý a zároveň notně hláškující poklad, který ještě rozhodně neřekl své poslední slovo. Těšíme se na nášup. Dvojka už se samozřejmě připravuje.

Z uctivé vzdálenosti vše sleduje Kung Fu Panda 3. Té stačilo 12,5 milionů na obhájení druhého místa z minulého týdne, což je pořádná ostuda především pro několik novinek, které svým startem rozhodně nepřesvědčily. Nejlépe se dařilo historickému snímku Risen (u nás se bude promítat pravděpodobně s názvem Ve jménu Krista), který je zasazen do starého Jeruzaléma těšně po ukřižování Božího syna a skupinka římských vojáků zde dostane za úkol potlačit hrozící povstání. V hlavních rolích si to prý dávají Joseph Fiennes a Tom Felton, ale ani víceméně pozitivní ohlasy nestačily na víc než 11,8 milionů. S dvacetimilionovým rozpočtem však nejde o žádný zásadní propadák.

Čtvrtý flek spadl do klína hororové Čarodějnici, kterou mohli čeští diváci vidět v létě na MFF v Karlových Varech a celkem dost si ji pochvalovali (71 % na CSFD). V Americe jsou recenze této novinky ještě o chlup lepší a díky divácké přízni si snímek došel pro téměř devět milionů dolarů.

První polovinu žebříčku uzavírá rozverná komedie Jak přežít single (8,2 milionů) a na šestém místě otevřela další novinka tohoto týdne a to sportovní drama podle skutečných historických událostí Race. Jedná se o příběh legendárního černošského sprintera Jesseho Owense, který v roce 1936 na olympiádě v Berlíně těžce vytřel zrak všem nepřejícím nacistům v hledišti a pořádně tak zkazil léto Adolfu Hitlerovi. Recenze hovoří o mírně nadprůměrném životopisném filmu, který jen těžko obstojí v blockbusterové konkurenci. Ostatně těch jeho slaboučkých 7,2 milionů hovoří za vše.

Na sedmé místo klesla novinka z minulého týdne Zoolander 2 (propad o více než 60 %, 5,5 milionů za víkend) a na dalším místě oslavily nové Hvězdné války jubilejní desátý týden v amerických kinech výsledkem 3,8 milionů. Následuje oscarové Zmrtvýchvstání (o pár tisíc slabší výkon než u Star Wars) a nejvýdělečnější desítku aktuálního víkendu uzavírá fantasticky obsazená Coenovka Hail, Caesar! s 2,6 miliony.