Trailer #1: Hardcore Henry (2016) – Šílená jízda z pohledu první osoby

Už je to nějakou dobu, co bylo ohlášeno natáčení nezávislého akčního POV snímku, který byl zčásti financován díky crowfundingové kampani. Fanoušci tak mohli tvůrcům posílat různé finanční částky a sami rozhodnout o osudu filmu. V rámci propagace tehdy vyšla krátká akční scéna, v níž se objevil Sharlto Copley (District 9) a vše bylo na dobré cestě k tomu, aby se začalo s produkcí. A nyní se k nám po necelých dvou letech dostává nabušený trailer.

Nutno dodat, že celý projekt vypadá velmi zajímavě. Režisérem a scénáristou filmu je ruský tvůrce Ilja Najšuller a není proto divu, že se natáčelo hlavně v jeho domovině.

Trailer poskytuje krom akčních scén z pohledu první osoby i nástin příběhu. Hlavním hrdinou bude kyborg, kterého se jeho žena, pravděpodobně vědkyně (Haley Bennett), rozhodla oživit. Zatímco jeho tvůrce, šílenec s telekinetickými schopnostmi (Danila Kozlovsky), se ho bude snažit zničit a získat technologii v něm obsaženou, k čemuž si dopomůže únosem Henryho ženy.

Vypadá to, že hrdina bude mít amnézii a postupně se bude rozpomínat a dozvídat, kým vlastně je. Únosce a tedy hlavní záporák jménem Akan povede armádu žoldáků a nepůjde mu o nic menšího, než o ovládnutí světa. Mohlo by tedy jít o jakýsi mix Terminátora a Total Recall. Jediným spojencem v nepřátelsky laděné Moskvě bude hlavnímu hrdinovi záhadný angličan jménem Jimmy (toho hraje již jmenovaný Sharlto Copley), s jehož pomocí bude Henry muset rozluštit tajemství svého původu, účel a identitu.

hhfeat1

I přes lehce klišovitý příběh tvůrci slibují, že půjde o jednu z nejoriginálnějších, adrenalinem naplněných filmových zkušeností se spektakulární akcí a vizuálními efekty, viděnými z perspetivy první osoby, kterou prý prostě musíme zhlédnout na velkém plátně.

Doufejme tedy, že dané sliby nelžou. A trailer přinejmenším naznačuje, že ne a že vskutku půjde o velkou, zábavnou akční podívanou.

Krom výše zmíněných si ve filmu zahrají Andrey Dementěv, Darja Čaruša, Alexandr Pal, Světlana Ustinova, a další. V traileru se také mihl Tim Roth, tak jsme zvědavi, jaké cameo bude ve filmu mít. Celý trailer podobně jako v upoutávce na Suicide Squad doprovází píseň od skupiny Queen, což není nikdy špatný tah.