Star Wars: Epizoda VIII odhaluje pracovní název filmu

Osmá epizoda Star Wars se začala natáčet zhruba před dvěma týdny. O první klapce nás informovalo krátké promo s nadšeným režisérem a zarostlým Lukem Skywalkerem. Dnes Carrie Fisher odhalila, pod jakým pracovním názvem Star Wars vznikají.

Zatímco se štáb vypořádává s útoky dronů, jež se pokouší zaznamenat momentky z natáčení, svými vlastními drony, Carrie Fisher na svém Twitteru zveřejnila fotku se svým psem. A pochopitelně s pracovním názvem Star Wars VIII. Ten zní poněkud bizarně Space Bear (vesmírný medvěd) a s oficiálním titulem filmu moc společného mít nebude. Ale kdoví.

Pracovní název měla například i šestá epizoda Návrat Jediho. Geroge Lucas tehdy točil film jako Blue Harvest, čehož o několik let později využili tvůrci seriálu Griffinovi, ve speciálních epizodách parodujících právě Hvězdné války. Síla se probouzí pak pravděpodobně vznikala jako AVCO, Rogue One: Star Wars story zase jako Lunak Heavy.

Star Wars: Epizodu VIII režíruje Rian Johnson (Looper). Příběh bude navazovat na události ze sedmé epizody Síla se probouzí a premiéra je v plánu 14. 12. 2017. V hlavních rolích se představí Daisy Ridley, Adam Driver, Carrie Fisher, Mark Hamill, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, John Boyega, Gwendoline Christie, Benicio Del Toro, Lupita Nyong’o, Andy Serkis a další.