Star Wars 8 se začaly natáčet

Premiéra nadcházející osmé epizody Star Wars byla sice posunuta z léta na prosinec 2017, první klapky se tvůrci dočkali jen s několika denním zpožděním. Natáčení v těchto dnech započalo v Londýně, prozradil výkonný ředitel společnosti Disney, Bob Iger.

Oficiálně to ale není tak úplně pravda. Kamery se poprvé rozběhly už na podzim, kdy režisér Rian Johnson natočil několik záběrů s Markem Hamillem v Irsku na ostrově Skellig Michael. Ano, přesně tam, kde se Luke Skywalker objevil na konci epizody Síla se probouzí. Proslýchá se, že natáčení započalo předčasně kvůli nepříznivému zimnímu počasí.

Co se zatím drží v tajnosti, jsou jména. Stále nebylo oficiálně potvrzeno, které postavy se vrátí a jak je to s případnými posilami. S jistotou bychom však měli počítat s Johnem Boyegou, Daisy Ridley, Adamem Driverem, Gwendoline Christie a Markem Hamillem. Jak to vypadá s Carrie Fisher, Domhnallem Gleesonem, Oscarem Isaacem, Andym Serkisem a dalšími, na to si budeme muset počkat.

Pouhé dva měsíce od premiéry Star Wars: Síla se probouzí, hlásí už dotočeno první vedlejší snímek ze světa Hvězdných válek, Darebák jedna: Star Wars Story režiséra Garetha Edwardse. Už teď přitom probíhají další přípravy snímku o mladém Hanu Solovi, který natočí dvojice Phil Lord a Chris Miller. V roce 2019 pak novou trilogii Hvězdných válek uzavře Colin Trevorrow.

Darebák jedna: Star Wars Story má premiéru 15. prosince tohoto roku. Režíruje Gareth Edwards (Godzilla) podle scénáře Garyho Whitty (Po zániku Země).

Star Wars VIII mají premiéru 14. prosince 2017. Režíruje Rian Johnson (Looper) podle svého scénáře.

Han Solo má premiéru 24. května 2018. Režírují Phil Lord a Christopher Miller (22 Jump Street).

Star Wars IX mají premiéru v roce 2019. Režíruje Colin Trevorrow (Jurský svět).