Reboot Spawna má hotový scénář

Už od roku 2011 je známo, že Todd McFarlane pracuje na filmovém scénáři k rebootu kultovního komiksového filmu Spawn z roku 1997. Nutno dodat, že McFarlane je právě zároveň autorem onoho oblíbeného antihrdiny Spawna, jehož příběhy už léta vycházejí u nakladatelství Image Comics. V rozhovoru pro ComicBook.com scénárista nedávno uvedl, že je scénář hotov a hodlá začít s produkcí v druhé polovině tohoto roku. Film chce sám i režírovat.

Známý autor prý je momentálně ve fázi editace scénáře, který hodlá ze stávajících 180 stran zredukovat na uspokojivých 140. Dále hodlá rozpočet snímku udržet natolik nízký, aby mu studio nechalo volnou ruku při tvorbě. McFarlane (krom toho, že stvořil Spawna, je taky například známý psaním Spider-Mana) prý chce film založit více na hororové a nadpřirozené atmosféře, než jakou měla starší, původní filmová verze z konce devadesátých let.

todd-mcfarlanes-quotes-4

To vše znamená, že bychom se možná mohli dočkat podobně povedeného filmu, jakým je nedávno kina rozbouřivší Deadpool, který se s na hollywoodské trháky nízkým rozpočtem vyšvihl na špici návštěvnosti. Jasný záměr, tvůrčí invence a jistá ruka mohou mnohdy ve filmovém světě znamenat víc, než taška peněz.

Snad se tedy zdaří přijít s dalším povedeným převodem komiksové postavy, tentokrát žoldáka, který se po smrti upsal peklu, aby se mohl vrátit mezi živé, a stal se pekelným válečníkem, na plátna kin.