TOP 10: Nejlepší filmy Bena Stillera

Vzhledem k tomu, že v minulém týdnu přišel do kin dlouho očekávaný Zoolander 2, připravili jsme si pro Vás žebříček těch nejlepších filmů s Benem Stillerem.

Tento 50letý Američan původem z New Yorku není pouze komickým hercem, on také úspěšně režíruje a píše scénáře. Do žebříčku jsme tak zařadili tituly, které mohou spadat do všech jeho filmových profesí.

qqbapaetndmsqle0qenobec0g6q

10. Rabín, kněz a krásná blondýna

Aneb jak dva nejlepší kamarádi bojují o srdce své bývalé nejlepší kamarádky, do které se oba zamilovali. Ben Stiller s Edwardem Nortonem si poměrně sedli a z téhle romantické komedie udělali společnými silami poměrně dobrý, oddechový film. Sám Norton film režíroval a byla to jeho premiéra na režisérském křesle.

gallery-nightmuseum1-1

9. Noc v muzeu

Filmy, ve kterých hraje Stiller správce muzea, kde ožívají místní exponáty. Taková rodinná komedie, u které se dospělý člověk místy i poměrně baví a děti si užijí celý film.

something-about-mary-review

8. Něco na té Mary je

Ben Stiller je poblázněný mladý kluk se jménem Ted, který nadevše miluje Mary (Cameron Diaz) už od školy. Štěstí mu ale není nakloněno a tak se po sérii trapasů Ted rozhodne Mary nikdy nevidět. Jenže toto si po letech rozmyslí a rozhodne se Mary najít.

Tenebaums_Current__large

7. Taková normální rodinka

Taková menší Stillerova role v komedii Wese Andersona, ale i přes to velice zábavná. Film je plný humoru, a to hlavně díky bratrům Wilsonovým a právě Stillerovi. Kdo neviděl, doporučuji. Wes Anderson špatné filmy prostě netočí.

little-fockers-1024

6. Fotr je lotr

Kdo neviděl Stillera v roli Gaylorda Jebala, o hodně přišel. Ve filmu si doslova notuje s Robertem de Nirem, který zde hraje otce Stillerové přítelkyně/manželky. Je pravda, že díl od dílu je kvalita nižší a nižší, ale i tak tyto filmy patří k tomu lepšímu, co se na poli komediálních filmů urodilo.

DODGEBALL: A TRUE UNDERDOG STORY, Ben Stiller, 2004, TM & Copyright (c) 20th Century Fox Film Corp. All rights reserved.

5. Vybíjená

Záporák Stiller v roli Whitea Goldmana, majitele posilovny Globo Gym. Hraje zde sice vedlejší roli, protože tu hlavní má Vince Vaughn, ale i jako záporák byl Stiller fantastický. Film o tom, jak se Peter LaFleur (Vince Vaughn) snaží zachránit svoji malinkou posilovnu na úkor obrovské Globo Gym. Rozhodne se tedy se svými přáteli, že se zúčastní turnaje ve vybíjené, ve kterém je vysoká peněžní odměna.

Starsky-and-Hutch-Sideboob

4. Starsky & Hutch

Zase Stiller a Wilson v remaku seriálu z 80. let. V tomhle filmu si Vaughn a Stiller role obrátili. Stiller jako policista, který jde právě po Vaughnovi a jeho bandě. Komedie Starsky & Hutch v režii Todda Phillipse, režiséra Pařby ve Vegas, patří rozhodně k těm lepším americkým komediím.

TropcThndr_H2L

3. Tropická bouře 

Další film Bena Stillera, ve kterém po jeho boku hrály hvězdy jako Robert Downey Jr. či Jack Black. Komedie o tom, jak parta herců natáčela film o válce ve Vietnamu. Souhrou náhod se ale vše pokazí a herci musí bojovat o své životy.

zoolander

2. Zoolander

Zoolander 2 možná úplně neboduje, ale první Zoolander byl trefou do černého. Parodie modelingového světa stále baví a Wilson se Stillerem skvěle zahráli ústřední hereckou dvojici. Přidejte k tomu ještě Willa Ferrella a máte záruku kvalitní komedie.

THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY

1. Walter Mitty a jeho tajemný život

Film, který představil Bena Stillera v úplně jiném světle. Stiller si střihnul hlavní roli a film dokonce sám zrežíroval. Hraje zde takového obyčejného až trochu nudného fotoeditora Waltera Mittyho, který sní o pořádném dobrodružství a po většinu času žije v představách. Vše se změní, když náhle zmizí negativ z jeho práce. Walter se musí vydat na cestu kolem světa, která bude plná dobrodružsví a na jejím konci musí sehnat kopii negativu, který se ztratil.

Ztotožňujete se s naším žebříčkem? Je nějaký film, který Vám zde chybí? Dejte vědět do komentářů.