Johnny Depp je Neviditelný muž

Ve stylu marvelovek, tedy propojeného filmového univerza, by to rádi rozjeli i v Universalu. Právě tam totiž chystají návrat legendárních monster na stříbrná plátna. Počítat můžeme i s Neviditelným mužem, kterého si podle horkých zpráv zahraje Johnny Depp.

Příběh vědce, který sám ze sebe udělal neviditelného muže, byl zfilmovaný již nesčetněkrát. Poprvé se objevil v roce 1933, o sedm let později pak v pokračování The Invisible Man Returns. Následovaly snímky jako The Invisible Woman nebo Invisible Agent. Neviditelného muže jsme také mohli vidět v komedii o Frankensteinovi z roku 1948 i v pokračování o tři roky později. Neviditelný muž je jednoduše filmová legenda, která se do kin jednoho dne musela vrátit.

Nová adaptace Neviditelného muže zatím nezná jméno režiséra, producenty ale budou Alex Kurtzman and Chris Morgan. První jmenovaný už příští rok představí divákům novou Mumii, kde si titulní postavu střihne Tom Cruise. Vypadá to tedy, že v Universalu sází na ta největší herecká esa.

Kromě Mumie a Neviditelného muže můžeme počítat s novým Vlkodlakem, ke kterému píše scénář Aaron Guzikowski, autor skvělého thrilleru Zmizení. Mezi slavnými monstry, které v nově vznikajícím filmovém vesmíru Universalu budeme potkávat, se objevují i taková jména jako Dracula nebo Frankenstein.

Johnny Depp zrovna neprožívá nejlepší období. Osamělý jezdec byl finanční propadák jako hrom, Transcendence zase diváky moc nebavilo. Minulý rok se objevil v roli slavného mafiána ve snímku Black Mass: Špinavá hra a dalším kasovním propadáku Mortdecai: Grandiózní případ. Už letos ho ale uvidíme v nové Alence v říši divů a příští rok by si měl hodně zpravit chuť novými Piráty z Karibiku.