Filmový remake MacGyvera

Nedávno jsme Vás informovali o plánovaném televizním remaku populárního seriálu, ve kterém se Richard Dean Anderson jako tajný agent, jenž nikdy nenosil zbraň, dokázal dostat z jakékoli pasti pomocí důmyslných, rychle vymyšlených a většinou za pochodu vyrobených vychytávek a triků. Nyní se dokonce chystá i film.

Výkonný ředitel studia Lionsgate John Feltenheimer uvedl, že zatímco, televize CBS pracuje na seriálové tv verzi, vytváří zase oni filmovou. Producentem filmu bude prý tvůrce původního seriálu Lee David Zlotoff, spolu s Nealem H. Moritzem. Více informací bohužel odhaleno nebylo.

Snímek se podle všeho plánuje natočit už nějakou dobu. Před několika lety měl film režírovat James Wan (Insidous, Saw), ten se však raději rozhodl věnovat sedmému dílu série Rychle a zběsile. Přesto ale stále není vyloučeno, že by nemohl natočit alespoň pilotní díl seriálu.

Ten se nejspíš zaměří na mladší verzi kultovního hrdiny, zhruba ve věku dvaceti let. Podobně jako u filmové verze není zatím stoprocentně znám ani hlavní režisér, ani scénárista.

Ačkoli, co se filmu týče, když ještě práva na něj vlastnilo v roce 2009 New Line Cinema, měl psát scénář Jason Richman (Česká spojka). Nyní, když se projekt octl v rukou Lionsgate, je nepravděpodobné, že by ony předešlé scénáře použilo.

A jelikož je informací vskutku poskrovnu, nevíme zatím ani, zda nějakou roli dostane Richard Dean Anderson. Fanoušci seriálu by to dost možná uvítali. Je tu zkrátka stále řada otazníků a proměnných a nezbývá tak než držet palce a věřit, že film nestihne „prokletí“ remaků. Tedy to, že originál bývá ve většině případů prostě lepší. Snad tedy studiu nepůjde jen o peníze a pokusí se přijít i s nějakými novými nápady. Doufejme…