Herecké ikony hororu ve snímku Death House

Známí hororoví herci, tedy jmenovitě Robert Englund, Michael Berryman, Danny Trejo, Kane Hodder, Dee Wallace, Bill Moseley, Barbara Crampton, Ken Foree, Doug Bradley, Camille Keaton a Don Shanks, si zahrají v jednom snímku po vzoru akčních Expendables. Film se bude jmenovat Death House. Režírovat jej bude Harrison Smith (Zombie Killers: Elephant’s Graveyard) a scénář k filmu napsal Gunnar Hansen, který měl ve filmu i hrát, ale bohužel se natáčení nedožil.

Když v roce 2010 přišel Silvester Stallone s akčním snímkem Expendables, který skládal poctu osmdesátým létům a s nimi spojeným, dnes již kultovním akčním béčkům, splnil tak poměrně vděčně sen nejednoho diváka. Do jednoho filmu nabitého testosteronem totiž napěchoval největší veterány a hvězdy oněch opěvovaných bijáků, sebe pasoval do role jejich velitele a směle se vydal do boje plného stříkanců krve a drsných hlášek.

Film, který nijak nezastíral chlapácké ohlédnutí za lety dávno minulými, si získal bezpočet fanoušků a dočkal se dvou pokračování. Dokonce se zvažuje i podobný snímek s ženskými protagonistkami. Bylo tedy jen otázkou času, než někdo přijde s něčím podobným, jen v odlišném žánrovém odvětví. A to je právě případ projektu Death House.

Už jen pouhé obsazení řady hororově laděným fanouškům dobře známých jmen slibuje přinejmenším zábavnou a příjemně nostalgicky laděnou podívanou.

zatím jediný vydaný plakát k filmu
zatím jediný vydaný plakát k filmu

O co půjde?

V oficiální, již zveřejněné synopsi se můžeme dočíst o tom, jaký bude příběh.

Nuže, shrňme si to… Tajné státní podzemní zařízení, střežící údajný vstup do pekla? Navíc jde o zařízení, které je vězením pro nejhorší lidi na světě, lidi tak ohavné, že už nesmí spařit světlo světa? Oni zlosynové navíc mohou mít nadpřirozené schopnosti? Dva dorazivší agenti s temnou minulostí? Zvrácené lékařské pokusy, vycházející z praktik nacistů? Vězeňské cely s virtuální realitou? Halucinogenní plyn, držící vězně pod kontrolou? Jak tohle může dopadnout?

Samozřejmě ne jinak než útěkem maniakálních vězňů, odříznutím základny od okolního světa, a počátkem běsnění. Přeživší podle všeho budou mít jedinou naději na útěk. A ta bude směřovat právě skrze peklo, jeho úrovně až k pěti Zlým. „Temným hvězdám“ místa, zvaného Death House…

To a mnohem víc nám tedy je slibováno. Horor se známými tvářemi, zahalený v mystickém plášti. Zatím není jisté, kdy začne samotné natáčení, ale jeden z filmařů potvrdil, že se na všem energicky pracuje.

Premiéra by tedy nejspíš měla být někdy v roce 2017. Death House si prý má vzít inspiraci z filmů jako je série Saw, Jurský park, Čaroděj ze země Oz, Útěk z New Yorku a Resident Evil. Uvidíme, jak se to celé bude vyvíjet. Z podobného projektu může vzejít velmi dobrý, ale i špatný horor. Doufejme tedy, že tvůrci vědí, co dělají a připraví nám krvavou, děsivou, a hlavně zajímavou a zábavnou podívanou.