Creed 2: Rocky Balboa se nevrátí?

Sylvester Stallone sliboval posledního Rockyho už v roce 2006 snímkem Rocky Balboa. Po devíti letech se ale nechal přesvědčit režisérem Ryanem Cooglerem, aby se s filmovou boxerskou legendou rozloučil filmem Creed. A teď Stallone opět přemýšlí, že další Rockyho návrat už není na místě.

Creed zaznamenal obrovský úspěch. Snímek se líbil divákům i kritikům a za rozpočet 35 milionů dolarů se jeho tržby vyšplhaly až na úctyhodných 167 milionů. Není tedy divu, že na příští rok bylo již ohlášeno pokračování. Má to ale háčky v tom, že režisér původního filmu má plány u Marvelu a Sylvester Stallone chce Rockyho poslat do důchodu.

Přiznal to při nedávném rozhovoru pro server Variety. Prý má o své další účasti v sequelu Creeda určité pochybnosti a cítí se unaven jako Rocky na konci loňského filmu. Přitom se za roli Rockyho v Creedovi dočkal svého prvního velkého hereckého ocenění. Ve věku 69let byl prvně v kariéře odměněn Zlatým glóbem za nejlepší výkon ve vedlejší roli. Ve stejné kategorii byl pak nominován i na Oscarech, o jejichž výsledcích bude rozhodnuto 28. února.

Režisér Ryan Coogler dostal nabídku, která se neodmítá. Za dva roky přivede na plátna kin adaptaci marvelovského Black Panthera a jeho pozice u pokračování Creeda je tedy nejistá. Stallone ale tvrdí, že Coogler má v hlavě skvělou myšlenku. Dvojka Creeda by nás mohla vzít do minulosti a odvyprávět příběh Apolla Creeda ještě předtím, než se vydal do ringu k osudnému souboji s Ivanem Dragem. V tomto případě bychom nemohli počítat ani s Michaelem B. Jordanem, který si právě zahrál Apollova syna Adonise.

Přáli byste si další Rockyho návrat?