Filmový Assassin’s Creed bude jako Matrix

Všichni dobře víme, jak nechvalně končí adaptace počítačových her na filmovém plátně. Pokud by se ale mělo konečně začít blýskat na lepší časy, tak to musí být právě letos. To do kin dorazí dlouho očekávaný Assassin’s Creed s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli.

Herec a producent Michael Fassbender chválou filmové Assassin’s Creed nikterak nešetří. V nedávném rozhovoru slíbil, že nás čeká něco výjimečného, nyní zase nakousl určitou spojitost s Matrixem. Tomu se ale říká sebevědomí.

„Matrix jsme měli v hlavách od té doby, co jsme na tom začali dělat. Nápad vzpomínek pomocí DNA patří k základům fantasy žánru. Je to něco, čemu divák může skutečně uvěřit.“

Hvězda X-Menů také prozradila, že snímek vznikal s opravdovým minimem zeleného pozadí, což je pro tento druh filmů docela netypické. Kaskadéři skákali z budov na budovu, natáčelo se na skutečných místech a ve filmu by to podle Fassbendera mělo vypadat opravdu dobře.

Assassin’s Creed má premiéru 22. prosince. V režii Justina Kurzela (MacBeth) se představí Michael Fassbender, Marion Cotillard, Ariane Labed, Michael Kenneth Williams, Carlos Bardem, Javier Gutiérrez, Jeremy Irons a další.