Akta X lámou divácké rekordy

Akta X se na obrazovky televizí vrátily ve velkém stylu. Na návrat agenta Muldera a agentky Scullyové se během prvních 24 hodin od americké premiéry podívalo na televizních obrazovkách přes padesát milionů lidí. Tím mysterózní detektivka překonala současného držitele rekrodu, premiérový díl šesté řady Živých mrtvých.

V samotných Spojených státech si Akta X naladilo přes dvacet milionů Američanů, čímž ze své země udělala předvídatelně největšího konzumenta prvního dílu nové série. V Evropě si první díl na televizích pustilo přes dva a půl milionu Evropanů. Na oficiální premiéru obnoveného seriálu ale stále čekají diváci ve Velké Británii či Německu.

XFilesScreenshotK dosažení nového diváckého rekordu za sledovanost jednoho dílu televizního seriálu si ale musíme připočítat i neznámé číslo lidí, které si epizodu stáhli nelegálně z internetu. Těch jsou jistě také miliony a z nových Akt X se pravděpodobně stane pecka sezóny. V hlavních rolích se po letech vrací David Duchovny a Gillian Anderson.