Trailer #1: I Saw the Light (2015) – Loki jako country zpěvák

Novinka, kterou je životopisný film o country zpěvákovi, jménem Hank Williams, k nám do kin možná nezavítá. To ale neznamená, že nás to nezajímá! Hlavní roli totiž obsadil Tom Hiddleston a to je pro všechny fanynky ohromná zpráva.

I-Saw-the-Light-620x372

Životní osudy jednoho ze zakladatelů country music byly více než pohnuté. Hank Williams pocházel z chudé rodiny. Ve věku 23 let se dostal do nahrávací společnosti a hned poté následovaly čtyři roky absolutního věhlasu a slávy. Bohužel, jak už to bývá, velkou pozornost a tlak veřejnosti neunese každý a tak Hank zemřel na následky alkoholismu a vyčerpání v jednom ze svých pěti aut. Bylo mu pouhých 30 let.

Režie se ujal Marc Abraham, jehož je to teprve druhý film. Jeho prvotina Boj o patent sice nepřešla v širší povědomí veřejnosti, kritiky je však uznávaná. Snímek byl natočen podle knižní předlohy Collina Escotta a mimo hlavní role Toma Hiddlestona zde uvidíme i např. Elisabeth Olsen, kterou známe z role Witch v superhrdinských Marvel filmech. Trochu mě zarazilo pouze to, že na americkém „hodnotícím“ webu rottentomatoes.com má film prozatím pouhých 29 %!