Top 10: Nejpopulárnější herečky z Hollywoodu roku 2015

Hollywoodských hereček je opravdu nepřeberné množství, a to i za předpokladu jmenování pouze těch skutečně známých. Ale i mezi takovou změtí hezkých tváří a oceňovaných jmen se každý rok najde těch deset nejlepších. Vynikající herecký výkon a atraktivita jim vysluhují role v nejlepších filmech a jejich obsazení vyjde draho. Jaké herečky se do top desítky vyšplhaly tento rok?

10. Marion Cotillard

Krásná francouzská herečka, která do povědomí diváků a filmových kritiků pronikla nejhlouběji při jejím perfektním ztvárnění Edith Piaf ve stejnojmenném biografickém snímku. Za svůj herecký výkon v roli světoznámé zpěvačky dostala Oscara a její obsazení ve filmech se stalo poměrně žádaným. Z dalších známých filmů se ukázala například i v Počátku jako zesnulá manželka Leonarda DiCapria v hlavní roli, a tento rok se nejvýrazněji umístila v dramatu Macbeth, kde uvádí věci v dění klíčovou podporou svého filmového manžela a krále Macbetha.

26

9. Jessica Alba

Stále mladá, krásná a přitažlivá herečka, která byla v roce 2007 britským časopisem pro muže FHM deklarována i na nejvíc sexy ženu světa. Ve filmových oceněních už bohužel takové štěstí neměla, nicméně se také pyšní nejednou nominací zahrnující i Zlatý glóbus. Hlavní role ztvárnila například ve dvoudílném zpracování komiksové Fantastické čtyřky, hříšném Sin City nebo romantické komedii Na sv. Valentýna.

Jessica Alba AP_08. Emma Stone

Jestli to snad někdo neví, tak tato slečna je první slečnou Petera Parkera v novém Spider-Manovi. Ten si sice možná příliš fanoušků nezískal, což ale Emmě Stone určitě tolik neuškodilo. Svoji kariéru ve filmu má nastartovanou ve 27 letech skvěle, mimo vedlejší roli v oscarovém Birdmanovi, za kterou si taky střihla nominaci, jela už i hlavní roli v Panna nebo orel z roku 2010. Na cestu postapokalyptickým světem se přidala také v Zombielandu a tento rok byla vidět hlavně ve filmech Iracionální muž a Aloha, kde si zahrála po boku Bradley Coopera.

7. Jennifer Aniston

Neodmyslitelná Rachel z Přátel, kteří jsou stále populární i po jedna a dvaceti letech od počátku jejich vysílání. Stejnou popularitu a Zlatý glóbus za roli v seriálu získala i Anniston, která je pro svůj stále neokoukaný pěkný vzhled i nadále obsazována do mnoha snímků a žebříčků popularity. Za nedávné Millerovi na tripu, ve kterých hraje cynickou striptérku hrající si na manželku v improvizované rodině, vydělala 200 miliónů dolarů a její sedmé místo v tomto žebříčku je tak více než zasloužené.

rs_560x415-140211085529-560.jennifer-aniston-friends.ls.21114_copy6. Mila Kunis

Za své neobvyklé jméno, ale i krásnou tvář vděčí ukrajinskému původu, který však v sedmi letech vyměnila za americké Los Angeles a počátek své herecké kariéry. Tu pořádně nakopla perfektním výkonem ve vedlejší roli Lily z Černé labutě, za kterou byla nominována i na Zlatý glóbus a řadu dalších ocenění. Mezi chvílemi přivřených očí a smíchu je k vidění také ve vtipném Méďovi nebo rodinném fantasy Mocný vládce Oz vedle Jamese Franca.

mila-kunis-workout-routine-and-diet-plan5. Scarlett Johansson

Se svými 160 centimetry herečka malého vzrůstu, ale nemalé popularity. Kromě herectví se věnuje totiž také zpěvu a modelingu a díky časopisu Playboy byla a někým stále je prohlašována za nejvíc sexy celebritu světa. Dvě ze svých čtyř nominací na Glóby získala například ve snímcích Match Point – Hra osudu nebo Ztraceno v překladu. V poslední době je ale známější pro svoji roli Černé vdovy v marvelovských Avengers nebo Kapitánovi Amerika.

scarlett-johansson7594. Cameron Diaz

Tenhle blonďatý andílek od Charlieho andílků svá křídla stále neztratil a pokračuje ve vysokém letu přímo na čtvrtou příčku, kde už se opravdu dostáváme do finále. S Tomem Cruisem si užila pořádnou akci v Zatím spolu, zatím živi, skandálnímu trapasu se vyhnula v Sex Tape a ještě stihla pobavit a okouzlit v romantických Prázdninách. Její repertoár však čítá desítky dalších filmů a na konto už si stihla připsat i mnoho nominací a cen. Spolu s těmi a jejím krásným úsměvem jí nelze jenom tak přehlédnout.

cameron-diaz-c-image-worx-shutterstock3. Julia Roberts

Na přelomu tisíciletí dostala Oscara za hlavní roli v životopisném dramatu Erin Brockovich, ale místo v naší paměti si doopravdy našla jako Vivian z Pretty Woman. S galantním Richardem Gerem ji to seklo natolik, že si celosvětově vysekla i rovných 464 miliónů dolarů a místo na seznamu nejžádanějších jmen v Hollywoodu. Od roku 1990 tak svoji tvář propůjčila mnohým dalším známým rolím, jaké měla třeba v Notting Hillu, Na dotek nebo nedávnému opětovnému ztvárnění Sněhurky, ve které byla zlou královnou.

julia-roberts2. Charlize Theron

Módní modelka, producentka ale především druhá nejpopulárnější herečka tohoto roku, což může dokázat právě v letošním thrileru Temné kouty nebo akčním sci-fi Šílený max. Potvrzené už to má po své oscarové roli v dramatu Zrůda z roku 2003 a od té doby jenom navazuje dalšími známými názvy filmů, kam můžeme mimo již zmíněné zařadit i například superhrdinského Hancocka, Promethea od Ridleyho Scotta nebo stejně jako u její předchůdkyně roli zlé královny ve Sněhurce a lovci.

Charlize Theron1. Angelina Jolie

Nejpopulárnější herečka tohoto roku se mimo své role proslavila i svým životem věnovaným humanitární pomoci a svému manželovi Bradu Pittovi, se kterým si hráli na manželství už v roce 2005 v Pan a Paní Smithovi. Nyní už svoji opět hrají pár v letošním romantickém dramatu U moře, každý sám má za sebou ale vlastní úspěšnou hereckou cestu nabitou trháky. Do té Angelininy, za kterou si zasloužila první místo v tomto žebříčku, patří dále třeba Wanted, Salt, Výměna, Maleficent a zapomenout nikdo nemůže ani na její Laru Croft.

angelina-jolie