TOP 10: Nejoblíbenější komiksové postavy filmu

V boji se zločinem někomu zkrátka nestačí obyčejní hrdinové a kriminálníci, a proto existuje svět komiksových superhrdinů a jím rovných padouchů. Obrovský potenciál v komiksových fanoušcích spatřili tvůrci filmů, kteří tyto strhující a inspirující kreslené příběhy převedli do hraného světa. Avengers tak dnes například patří mezi nejvýdělečnější filmy vůbec. Kteří z komiksových hrdinů filmu jsou však ti opravdu nejoblíbenější nyní, i od počátku svých časů?

10. Deadpool

Jeho vtípky padnou jako pěst na oko, nebo v jeho případě spíš ostří čepele hluboko do trávicího traktu všech, kteří se z jeho vtípků zrovna nepose*ou. Určitě nepostrádá odvěké fanoušky svého papírového vydání, na poli filmu je ovšem horkou novinkou, která však dost možná převyšuje očekávání jakéhokoliv jiného filmu tohoto roku. O svoji popularitu se postaral superhrdina sám, jelikož mu hlášky v každé nové upoutávce jedou přes hubu co do tempa a frekvence jejich četnosti, a že jich je sakra hodně. Tímto vším si určitě zasluhuje právě a zatím pouze desáté místo na tomto žebříčku.

deadpool

9. Rorschach

Spornější postavou svým kladným nebo záporným zařazením je už snad jenom Deadpool nebo Hulk, ale ti jsou od Marvelu. Rorchach je DC, a mimo to pro svůj pragmatický postoj k světu často řazený i do padoušské roviny tohoto vesmíru. Jeho proměnlivá maska se skvrnami známých z Rorschachova testu mu vysloužila jeho jméno, a tvrdost a neústupnost všemu špatnému také obdiv širokého fanklubu, který ví, že ve Strážcích to má jako jediný pořádně srovnané v hlavě za honbou a pátráním po spiknutí, které nikdo jiný nevidí.

rorschach

8. Thor

Raději zavrhneme veškeré dávné pokusy o převedení severského boha hromu a blesku na plátna, protože kožené slipy a kožíšek místo rudé kápi a brnění nikoho dvakrát nikdy nebral. V potaz berme pouze jeho uvedení v roce 2011, získané členství v klubu Avengerů, sólové pokračování v Temném světě a nadcházející Ragnarok. Právě s tváří Chrise Hemswortha se totiž Thor v posledním desetiletí proslavil nejvíc a získal si srdce nejedné fanynky při pohledu na jeho důkladný pekáč, ale i fanouška při pohledu na moc, kterou disponuje. Samozřejmě je nedílnou polovičkou rivalského vztahu Hulk-Thor, kterého se ve větší dávce dočkáme právě v Ragnaroku příští rok.

thor-the-dark-world

7. Iron-Man

Teď chvíli asi zůstaneme ve světě Marvelu a partě Avengers, jelikož na sedmém místě se umístil Iron-Man. Narcistický, sebestředný multimilionář Tony Stark v hi-tech brnění svými třemi sólovkami a pozicí vedoucího Avengers nemůže být spornější a přitažlivější. Povahové vlastnosti nejsou zrovna ty, o které kdo stojí, ale i přesto je to sympatický vtipálek a hlavně má ty peníze a hračky. Ze sólových filmů na pokračování zatím poměrně vede před svými kolegy, to mu ale stejně přední pozici oblíbenosti nekoupí.

IronMan_Still_H5_L

6. Hulk

Své místo na Tonym si totiž vymlátil zelený silák nadopovaný gama zářením, ale jinak je to docela chytrolín a kliďas, dokud ho nenaštvete. V historii filmu sahá už do roku 1988, novodobé dvojdílné sólové pokračování bohužel nebylo dvakrát úspěšné. I tak je ale hluboce zakořeněný v povědomí fandů a v Avengers se na něj každý těší. Kdo ví, třeba se dočká i sólo restartu. V Ragnaroku si dost možná s Thorem vyrazí další zub, jak se už stalo v souboji s Hulkbusterem. To je pak teprve síla, když už tak naštvaného zelenáče ještě víc naštvete.

1035x441-R1234_FEA_HULK_A

5. Kapitán Amerika

Stejně jako Thor, i Kapitán zažil svůj nový start ve filmové Marvelu v roce 2011. S podtitulem První Avenger asi hned poznáte, s kým máte tu čest. Zásadový, nesobecký a silný dobrák Steve Rogers sice nějakou dobu strávil u ledu a minul se dobou, o to víc ho ale zbožňujete v pro něj nadčasovém světě, když začne uplatňovat svůj nezkažený smysl pro spravedlnost. Těžko uvěřit, že tento supervoják se štítem z vibrania a uniformou v americké trikolóře kdysi vážil pouhých padesát kilo a nebyl sto vyhrát jedinou rvačku. Srdce měl však na pravém místě, a to ho právě tam, kde zrovna je – do týmu Avengers, který samotný ale v brzké době také čelí rozkolu. Snad ho dobrosrdečný Steve zvládne dát dohromady dřív, než dorazí Thanos a zkáza veškerého lidstva.

April-6-Box-Office-Captain-America-2

4. Wolverine

Nestárnoucí hrdina s adamantiovými drápy drží a nedrží s X-Meny už od roku 2000. Neopustil své fanoušky ani v nových pokračování, kde každá z postav postupně dostává tvář své mladší verze, ale Logan přece nestárne. Hugh Jackman o sebe naštěstí pečuje, tak to tak skoro ani doopravdy nevypadá. Pro svoji popularitu dostal i dvě vlastní sólovky, jedna ale předčila v neúspěchu druhou, a horší je skutečně Loganovo japonské dobrodružství. Na to se ale dá zapomenout, protože frajer s kotletami, doutníkem a na oko cynickým přístupem svůj fanklub zkrátka nepustí.

Wolverine-DOFP

3. Spider-Man

Dostáváme se k epickému finále a stále zůstáváme u Marvelu. Pavoučí muž si na své sólo pavučinovém vláku vysloužil už jednu trilogii a dokonce i její novodobý restart. Podle četných fanoušků prý ale radši nemělo k restartu ani dojít. To je ale stále neodvrhuje od starých dobrodružství Petera Parkera a jeho soubojů se Skřetem nebo Doktorem Octopem. To jsou jména, která se vám mimo Spider-manův kostým při vyslovení jeho aliasu vybaví, a přibude k ním možná i Mary Jane – jméno jeho lásky z pomalu nejznámější komiksové romance. Jdi do nich, tygře!

spiderman-new

2. Superman

Ano, mnozí budou zklamaní, protože tady se už opravdu dostáváme na ostří nože. Duo Supermana a Batmana však Clark Kent skutečně prohrál a nejedná se o žádný spoiler v jejich nadcházejícím duo filmu. Superman má dlouhou historii, ale ne o moc delší než Batman a mimo to je známé, že netopýří génius ho má stejně na háku. Aby ale nezněla namísto chvály jen negativa proti tomuto ikonickému superhrdinovi, vytasme i s nadějí, kterou zastává to velké S na jeho hrudi. S jako Superman pro mimozemšťana z planety Krypton, kde S je symbol pro naději. S laserovým zrakem, nadlidskou silou a nepřemožitelností není nic, co by tento hrdina nedokázal – snad jenom zabití patří k těm věcem, které nedokáže.

man-of-steel-henry-cavill4

1. Batman

Naprostý a jednoznačný vrchol seznamu, Bruce Wayne (stejně to všichni víme) nás sice v komickém kostýmu, ale překvapil ve filmu už v roce 1966. Od té doby svými technologickými udělátky, se sluhou Alfredem a občasným kolegou Robinem (spíš ne) poráží jednoho padoucha po druhém a trumfuje i nad superhrdiny, které má v malíku skrze jejich slabosti, včetně Supermana. To je právě jeho největší přednost. Batman nemá superschopnosti, a miliony a miliardy jeho jmění se mu prostě hodí, ale na každého hlavně dokáže vyzrát. Ví, jak na koho, a to je jeho přednost. On je Batman a nejznámějšího hrdinu z něj dělá už i to, že právě jeho úhlavní nepřítel je nejznámější z padouchů – Joker.

06_bale