Thor: Ragnarok jako Planeta Hulk?

Na návrat sólového filmu o Dr. Bruci Bannerovi a jeho alter-egu Hulkovi si budeme muset počkat a dokonce je možné, že se ani nedočkáme. Zeleného obra nicméně uvidíme ve třetím Thorovi s podtitulem Ragnarok. Osnují v Marvelu plány pro budoucí Hulkův film?

Pokud je něco jasné v Marvel Cinematic Universe, tak to, že kreativní tým a pár pohlavářů myslí do budoucna, hodně do budoucna. Určitě tedy před zapojením Hulka do třetího Thora přemýšleli i o tom, co se zeleným monstrem dále. Mají v hlavách sequel k Neuvěřitelnému Hulkovi? Můžeme v to jen doufat.

Většina jeho společníků z Avengers se objeví v Captain America: Občanská válka, pouze Hulk a Thor se vrátí až o rok později v Thor: Ragnarok. Co s nimi bude dále, to je ve hvězdách a v hlavách tvůrčího týmu Marvelu. Vrátí se nám v dvoudílu Avengers: Infinity War? Myslím si, že tyto dvě postavy musí býti součástí největšího filmu od Marvela, který bude v nejbližších letech natočen.

Thor-Hulk-Asgard-Marvel

Co ale dále? Co bude s Hulkem? Zvěsti, které ve filmovém světě kolují už pár let, ještě před Avengers: Age of Ultron, říkali, že Joss Whedon spolu s Marvelem, chtěli poslat Hulka do vesmíru a začít tak budovat příběh k Planetě Hulk a za pár let se vrátit zpět na Zemi a natočit World War Hulk. Toto jsou snad tužby každého fanouška, protože tyto dva komiksy patří k perlám marvelovského univerza.

V září 2014 ale všechny tyto naděje rozprášil Whedon s Ruffalem a později i samotný Feige, když Planeta Hulk ani jiná solovka s Hulkem či Bannerem nebyla součástí připravované třetí marvelovské fáze. A co dál? Kde se Hulk objeví příště?

Před několika měsíci se začalo hovořit o tom, že zelený obr bude součástí třetího Thora, který se bude konečně odehrávat hlavně ve vesmíru a ne na Zemi. Nakonec se toto potvrdilo a Hulk, jenž byl naposled viděn v jedné z posledních scén Age of Ultron, když odlétal Quinjetem neznámo kam, bude přeci jen součástí vesmírného putování Thora.

O čem že bude to vesmírné putování Thora a Hulka? Pokud máte rádi teorie uživatelů, čtěte dál, jinak Vám doporučuji zavřít okno prohlížeče. Takže. Cate Blanchett, která byla nedávno neoficiálně potvrzena do role Hely, spřáhne své síly s Lokim, aby trošku poničila Asgard. Je dost možné, že tyto plány budou mít poněkud větší dopady na MCU (že by Infinity War?), než to, že všechno skončí s Thorem: Ragnarok. Hela podle všeho zničí Thorovo mocné kladivo Mjolnir a vyhostí ho na cizí planetu. Rozhodně to ale nebude Země, kam Thora vyhostil roku 2011 jeho otec Odin, ale měla by to být vzdálená planeta ve vesmíru, která by měla být domovem právě Hulka. Podle všeho se bude jednat o planetu Sakaar.

Thor bez helmy, bez brnění a bez kladiva by se měl probíjet v aréně přes několik protivníků, do té doby než potká Hulka, který tou dobou bude více Hulk než doktor Banner. Potom by oba měli spolčit síly a vrátit se zpět na Asgard, který by samozřejmě oba zachránili. Mezitím Thor bude hledat novou mocnou zbraň, která by aspoň trošku nahradila mocný Mjolnir. Že by se na scénu dostal další Infinity Stone? Sám Feige označil třetího Thora za jeden z nejdůležitějších filmů třetí fáze, takže další Kámen nekonečna by se tu s jistotou měl objevit. A kde je Kámen nekonečna, tam je titán Thanos.

Thor-Ragnarok-Fan-Logo

Samozřejmě, myslete si o tomto článku co chcete. Thor: Ragnarok nakonec může vypadat úplně jinak a postava Hulka bude do vesmíru vtažena úplně jiným způsobem, ale je to krásná fanouškovská fantazie, která by dle mého soudění moc lidí ani úplně neštvala. A já téhle variantě poměrně i věřím. Každopádně se máme na co těšit, pokud je tato teorie pravda, protože kdo zná Planetu Hulk, tak ví, že je to prostě famózní komiksový počin.

Teď ale můžeme jen sedět, čekat na Captain America: Občanská válka a v hlavě si přemítat, co se asi tak jednou stane. Každopádně nám pište do komentářů, co si myslíte, že se stane s Hulkem a Thorem a jak moc se bude filmový Ragnarok lišit od toho komiksového.