Sylvester Stallone se vrací jako Rocky Balboa ve filmu Creed

Jak už bylo řečeno, Stallone jako každý jiný stárne, a proto ho musel v tomto spojovacím snímku se starou sérií nahradit nějaký mladší boxer. K této roli byl příhodný Michael B. Jordan jako Adonis, syn Apolla Creeda, kterého ovšem musí někdo koučovat. Právě zde nachází stárnoucí hvězda, která je ale od vyhasnutí stále daleko, své užití – a mimo to možná i nějakou cenu.

Creed, který měl resuscitovat legendární sérii Rockyho, kromě nové krve a pokračovatele v tradici tohoto sportu přinesl i něco jiného. Jestli někomu mohlo přijít, že by snad zářící hvězda Sylvestera Stallonea jako Rockyho vyhasla, tento film ho tvrdou ránou zarazí zpět do sedačky. Nejenže se Rocky vrací, jako kouč trénující syna svého bývalého rivala a přítele Apolla, zároveň ale předvádí takový vynikající výkon vedlejšího herce, za který si dost možná vyslouží i ocenění.

Michael B. Jordan jako Adonis Johnson, syn Apolla Creeda, v životě své místo zatím nenašel, ale chtěl by ho nalézt v ringu se zaslouženým otcovým jménem. K takovému úkolu je zde Stallone se svými letitými zkušenostmi ve filmovém světě boxu a sérii Rockyho jakbysmet. Za první díl celé ságy byl dokonce před celými 39 lety nominovaný na dva Oscary a Zlatý Glóbus. A teď po tolika letech má jako herec ve vedlejší roli na krku opět již zmíněný Glóbus, a je v posledních zvažovaných možnostech i na nominace v Oscarové kategorii. Herecký výkon Sylvestera Stallonea očividně stále stojí za to, což potvrdil i Michael B. Jordan v rozhovoru, kde popisuje Slye (hercova přezdívka) jako člověka perfektně vžitého do své role.