Lída Baarová ovládla česká kina

Nový film Filipa Renče, mapující život slavné herečky Lídy Baarové, si z recenzí odnáší převážně průměrná, či lehce nadprůměrná hodnocení. Co se však týče návštěvnosti kin, nemají se jeho tvůrci rozhodně zač stydět.

Film Lída Baarová odstartoval svoji pouť po českých a slovenských kinech minulý čtvrtek a všichni byli nesmírně zvědaví, jak si novinka známého režiséra Renče, natočená za ne zrovna malý rozpočet, povede.

baarova-4

Výsledné číslo je rozhodně pozoruhodné, už z toho důvodu, že více lidé na žádný jiný český film v průběhu premiérového víkendu nepřišlo od dob hudební pohádky Jana Svěráka Tři bratři z roku 2014. Na příběh Lídy Baarové do kin vyrazilo celkem 106 053 lidí. Odhad celkových víkendových tržeb se pohybuje kolem 14 milionů korun, což už je zajímavá částka. Pro připomenutí – natáčení filmu Lída Baarová přišlo produkční skupinu Nogup na 80 milionů korun. Zbytek rozpočtu byl doplněn z peněz fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie.

Bez zajímavosti není, že stejné skupina producentů, která financovala natáčení filmu Lída Baarová, spolupracovala také s režisérem Vítem Olmerem na pokračování jeho filmu Bony a klid. Právě Olmer se na svém blogu o svých zkušenostech s firmou Nogup před nedávnem rozepsal více do hloubky a místy nešetřil poměrně ostrými výrazy. Už teď však musí být každému jasné, že Lída Baarová dosáhne v kinech větších úspěchů, než skvadra vysloužilých veksláků, jejichž osudy si nenechalo v kinech ujít pouhých 30 tisíc diváků.