Kdo si zahraje Laurela a Hardyho?

Oblíbená komediální dvojice zná své současné tváře.

Screen Daily uveřejnil, kdo bude hrát oblíbené komiky v chystaném filmu BBC Olie & Stan. Steve Coogan (Philomena, Noc v muzeu 2) si zahraje Stana Laurela a John C. Reilly (Strážci galaxie, Bůh masakru) Olivera Hardyho.

Příběh tohoto životopisného filmu by se měl odehrávat těsně po slavné éře tohoto slavného komediálního dua, kdy vyprodávalo celé sály a bylo králem Hollywoodu – na konci roku 1953, kdy společně čelí nejisté budoucnosti. Při jejich turné po celé zemi mají sice představení, ale výdělek ani návštěvnost nejsou zrovna uspokojivé a situace se zhoršuje. Vždy byli schopni se navzájem rozesmát a svými vtipy a výstupy rozesmát celé publikum, staré i nové.

Turné se zpočátku sice jeví jako hit, ale Laurel a Hardy se nemůžou zcela zbavit své minulosti. Ta spolu s Oliverovým zhoršujícím se zdravím ohrozí jejich drahocenné partnerství i samotné turné. Vědomi si toho, že se pravděpodobně blíží jejich poslední vystoupení, objevují, jak moc pro sebe znamenají.

Film bude režírovat John S. Baird, scénář byl napsán Jeffem Popem, který byl nominovaný na Oscara za scénář k filmu Philomena.