Další Transformers natočí opět Michael Bay

Nějakou dobu se o tom spekulovalo, nyní je to však definitivní. Režisér Michael Bay natočí už pátý, prý jeho poslední, díl Transformers. 

Když v roce 2014 přišel do kin čtvrtý díl robotí franšízy, Bay se dušoval, že se jedná o jeho poslední film v sérii. Transformers: Zánik měl dle jeho slov nastartovat další trilogii, ve které figurují, tedy kromě známých Autobotů, naprosto nové postavy. Do centra dění byl tak postaven Mark Wahlberg, jenž hraje Cadea Yeagera, mechanika a inovátora, dychtícího po novém vynálezu, který by zabezpečil jeho a jeho dceru Tessu (Nicola Peltz).

michael-bay-transformers4622(1)

Jelikož robotí sága stále vydělává slušné peníze – poslední díl vydělal celosvětově 1,1 miliardy dolarů, další filmy budou neustále přicházet. A jak sám režisér Pearl Harboru nebo Skály potvrdil, coby režisér bude ještě jednou u toho. Fanoušci Baye si tak mohou blahopřát, že ho studio ukecalo (nejspíš na pěkně tučný šek). Že se vrátí Mark Wahlberg je jisté, a kdyby se neměl, producenti znovu sáhnou do kapes.

Jediná změna tak nejspíš proběhne na scenáristickém postu. Do robotího univerza totiž vstoupil jako producent a scenárista Akiva Goldsman. Ten má na svědomí výborné filmy typu Čistá duše, Těžká váha, Já, robot nebo Já, legenda. Ale také je podepsán pod Batmanem a Robinem, Batmanem navždy nebo Zimním příběhem. Snad si vybere tu lepší chvilku, byť u Transformerů to nikdo neřeší.

Transformers 5 mají vstoupit do kin v roce 2017.