Creed 2 dorazí do kin už příští rok

Většina lidí filmu Creed, snažícímu se navázat na oblíbenou sérii Rocky, žádný větší úspěch neprorokovala. Snímek se však nakonec vydařil nad očekávání dobře, což ocenili nejen diváci, ale i kritika. Není proto žádným překvapením, že natáčení jeho volného pokračování je doslova na spadnutí.

Creed 2 by měl do kin dorazit na podzim roku 2017. To bohužel znamená, že se bude s největší pravděpodobností muset obejít bez účasti režiséra prvního dílu, Ryana Cooglera, jenž by měl v tomto roce začít natáčet marvelovku Black Panther.

635712538022292039-XXX-CREED-SNEAKPEEK-MOV01-DCB-74168494

Ve filmu Creed se setkávají syn slavného boxera Apolla Creeda, Adonis Johnson a Rocky Balboa, který se stane jeho trenérem. Film zatím celosvětově utržil bezmála 120 milionů dolarů, což je několikanásobně více, než bylo potřeba na jeho natočení (dle odhadů činil rozpočet snímku zhruba 35 milionů dolarů).

Co se týče zápletky Creeda 2, tak sám Stallone by ji rád pojmul tak trochu v duchu geniálního Kmotra 2 režiséra Francise Copolla. Na scéně by se opět objevil Apollo Creed a my bychom měli šanci sledovat jeho osudy před tím, než vkročil do ringu ke svému osudnému zápasu s Ivanem Dragem. V takovém případě by se však ve snímku s největší pravděpodobností vůbec nemusel objevit představitel hlavní postavy prvního filmu, Michael B. Jordan.