Video novinky z třetí fáze Marvelu: Strange, Panther a Občanská válka

O víkendu se vydání Blu-ray disku dočkal poslední marvelovský snímek z Fáze 2, Ant-Man od Peytona Reeda. Spolu s ním ve speciální edici také studio poskytlo celou kupu bonusových materiálů k druhé fázi a k tomu jako další bonus – drobný náhled do Fáze 3.

Začneme od novinky, která je pro nás z příštího roku nejvzdálenější a ke které se tvůrci, hlavně režisér Scott Derrickson spolu s prezidentem Marvel Studios Kevinem Feigem, uvolili poodhalit doopravdy jen pár informací. Doctor Strange má premiéru plánovanou v USA na 4. listopadu, jeho produkce v Londýně je však již nyní v plném proudu. Benedict Cumberbatch jako Nejvyšší mág, Stephen Strange, bude podle slov režiséra procházet opravdu složitým emocionálním vývojem. Aby taky ne, jako vynikající neurochirurg, kterému autonehoda zničila jeho nejdůležitější nástroje – ruce, zažije se svým vysokým egem hluboký propad a pomoc hodlá hledat až v dalekém Tibetu u mystika zvaného Prastarý, toho v ženském vydání zahraje Tilda Swinton. Studio je se souhlasem Cumberbatcha pro ztvárnění role podle prezidenta velice spokojená a vkládá do něj důvěru. Produkce takového příběhu propleteného magií je po vizuální stránce poměrná výzva, zároveň je však důležité držet se při zemi.

Občanská válka je z hlediska bratrů Russoových vyvrcholení následků ze všech předcházejících marvelovek. Výkonný producent Nate Moore situaci dodává vysvětlení tak, že vláda Spojených států amerických se v této chvíli dostala do bodu, kdy zpochybňuje Avengers v tom, že i když můžou být první celosvětovou odvetnou četou, neznamená to ještě, že by jí měli být. Všichni superhrdinové by měli být podrobeni registraci identit a nepokračovat tak v samozvaném hrdinském boji proti zločinu. A právě tady si Steve Rogers a Tony Stark každý po svém vytvoří vlastní názor, podle kterého poté pokračují i důsledné v reakci.

tony-stark-iron-man

Jako třetí strana konfliktu nám do toho vstupuje také Black Panther, který je současně hrdinou a monarchou vlastní země Wakandy jako T´Challa. Stále je zahalený tajemstvím, ale spolu s poznáním plného rozpětí schopností Scarlet Witch, novými padouchy na scéně v případě Crossbonea (Frank Grillo) a Barona Zema (Daniel Brühl), a celé řady dalších nových postav, bude Občanská válka v našich kinech 5. května plná překvapení a zvratů, které za o rozhodně budou stát. Mimochodem je snad jasné, proč tam není Hulk? V momentě, kdy by si vybral stranu, by válka prostě skončila.