Trailer #1: Star Trek Beyond (2016) – Rychlá a zběsilá posádka Enterprise

První ukázka na očekávané vesmírné dobrodružství láká především na divokou akci a hláškující postavy.

star-trek-3-beyond-image-4

Když před časem zdrhnul J.J. Abrams k Hvězdným válkám, tak jsem měl o filmovou značku Star Treku trochu strach. Brýlatému geekovi na režisérské stoličce se totiž povedl malý zázrak, když dokázal umírající franšízu postavit na nohy a ukázat filmovému světu, že tato polozapomenutá série skrývá ohromný potenciál, který je třeba šikovně využit.

startrek

Štafetu nyní přebral Justin Lin (tvůrce čtvrtého, pátého a šestého dílu Rychle a zběsile, ale nebojte Abrams stále produkuje) a na prvním traileru je to hodně znát. Příběhovou osudovost, důraz na postavy nebo snahu o jakýsi poctivý retro-feeling nahradily trikové orgie, hláškující postavy a silná příchuť popcornu.

Zde Lin jistě tvrdě narazí na hejt přísných fanoušků původních filmů a seriálů, kteří už tak hodně těžko vydýchávali Abramsův přístup, ale vem to čert! Těch devadesát vteřin je velmi zábavných a s přimhouřením kritického oka jde vlastně o solidní ukázku, které rozhodně nedělá problém navnadit fanoušky na červencovou premiéru. Sabotage od Beastie Boys je pak už jen lahodnou třešničkou na dortu a i když se to vlastně celé tváří jako jakýsi spin-off Strážců galaxie, tak se rozhodně těším.

Star Trek Beyond startuje v českých kinech 21. července 2016 a pod režijní taktovkou zmíněného Justina Lina se do známých rolí vrátí Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho nebo Anton Yelchin. Padoucha si střihne charismatický Idris Elba.