Trailer #1: Polednice (2016) – Moderní pojetí hororu

Vyprodukovat v českých podmínkách kvalitní horor, je téměř nemožné. Velmi slibně ale vypadá první teaser na Polednici, režijní debut Jiřího Sádka. Ten se rozhodl natočit moderní pojetí hororu o démonickém strašidle a jako předloha posloužila i slavná báseň Karla Jaromíra Erbena.

polednice

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice a nebo vlastní šílenství?

Polednice má premiéru 3. března. V režii Jiřího Sádka se představí Aňa Geislerová, Daniela Kolářová, Karolína Lipowská, Jiří Štrébl, Marie Ludvíková, Halka Třešňáková, Tomáš Bambušek a další.