TOP 10: Nejlepší role Michaela Fassbendera

Michael Fassbender je herecký chameleon s velkou dávkou talentu, jak již několikrát dokázal. V současné době jeho Steve Jobs dává najevo, že si tento charismatický herec původem z Německa zaslouží pozornost.

Steve Jobs

Michael Fassbender se nebojí hrát i postavy, které nejsou zcela kladné. Jeho egocentrický a majetnický vizionář známé jablíčkářské firmy je někdo, koho byste nejradši nakopli, ovšem v určitých chvílích pro něj máte pochopení. Právě ve ztvárnění duality herec exceluje. Jeho Jobs má dobré i špatné vlastnosti, které jsou vyvážené. Role se měl původně zhostit rovněž talentovaný Christian Bale, ale v tomto případě je dobře, že nakonec od projektu upustil a místo přenechal právě Fassbenderovi.

Macbeth

Ztvárnit jinak postavu, která byla na plátna převedena již nespočetněkrát, je vždycky oříšek. Ale náš hrdina článku si s tím poradil. Jeho Macbeth je vnitřně rozervaným antihrdinou s tragickými sklony, které vyvolají sympatie.

Slow West

V roli nájemného lovce Fassbender dokazuje, že nejasné postavy mu jdou nejlépe. Krutý, přesto však nebývale lidský lovec získá nejedno srdce diváka.

X-Men: Budoucí minulost

Mutant s temnou minulostí a schopností manipulovat kovy je jednoznačně nejlepší postava z celého universa X-Menů. S jeho činy sice souhlasit nemusíte, ovšem jeho pohnutky a motivace vzhledem k jeho prožitkům určitě pochopíte. Ian McKellen byl jako Magneto skvělý, ale jeho mladší kolega je ještě lepší. Badass první kategorie.

Frank

Hrát ve filmu, v kterém vás kvůli tomu, že nosíte papundeklovou hlavu, nikdo neuvidí? Pro normální herce těžko lákavá role, pro Fassbendera výzva, kterou zvládl na jedničku. Jeho Frank je vtipný, inteligentní a hodně absurdní.

Hanební Pancharti

Byť neměl velkou roli, jeho postava měla velkou úlohu v nejlepší scéně filmu. Stejně jako v X-menech je jisté, že když Fassbender vstoupí do baru, budou se dít velké věci. Vytříbená britská angličtina a šarm – až Craig skončí s Bondem, je jasné, kdo by ho měl nahradit.

Hlad

Rebelující vězeň bojující proti systému skrze hladovku. Opět výborný výkon.

Jana Eyrová

Fassbender dokáže kromě tvrďáků hrát rovněž romantiky, jak dokázal v tomto případě. Jeho Rochester je ve skutečnosti cíťa, který má stejně jako cibule více vrstev.

12 let v řetězech

Edwin Epps je prostě parchant. Rasista se sadistickými sklony je tak silnou postavou, že zasťiňuje naprosto všechny. Navíc tento majitel plantáže je zodpovědný za nejsilnější scénu filmu, která obsahuje bič a bolavá záda.

Jezero smrti

Hororová podívaná je jedním z hercových raných děl. Jeho civilní herectví dodává snímku potřebnou autenticitu.

Jak žebříček dokazuje, Fassbender je skutečně měňavec, který se nezalekne žádné role. O svůj um se snad s diváky podělí ještě hodněkrát.