Souhrn největších filmových novinek listopadu

Listopad je za námi a my se opět ohlížíme za tím, co nám tenhle měsíc přinesl.

Geralt zamíří na stříbrné plátno

Slavná série od Sapkowského si získala spoustu čtenářů, ale až počítačové hry udělaly ze Zaklínače celosvětový fenomén. Není divu, že si to Geralt za dva roky namíří rovnou do kin. Scénář bude mít na starosti Thania St. John, která má a kontě třeba seriál Grimm. Film by měl vycházet z prvních povídek Menší zlo a Poslední přání a na film by měl navazovat seriál.

Obsazení pobřežní hlídky 

Nemálo fanoušků si pamatuje Pamelu Anderson v ikonické seriálové roli. V novém filmu už ji asi neuvidíme a proto se vybírají nové krásky. Mezi adeptkami se ocitla například Alexandra Daddario, Ashley Benson nebo Nina Dobrev. Můžské osazenstvo už je jasné. V hlavních rolích se objeví Dwayne Johnson a Zac Efron.

Remake kultovního Mementa

Christopher Nolan už má na svém kontě spoustu hitů, ale Memento byl jeho první. Dokonalý film s přeházeným pořádkem vyprávění právem patří mezi kult. Exklusive Media Group byla odkoupena a práva na Memento přecházejí ke společnosti AMBI Pictures, která má v plánu natočit remake.

Chystá se nový Tomb Raider

Ne, tohle nebude další díl s Angelinou Jolie. Ta se v titulní roli už neobjeví a navíc si film vezme příklad z úspěšných herních titulů, kde Lara teprve začínala. Dočkáme se tedy originu slavné archeoložky, který zpracuje norský režisér Roar Uthaug.

Vin Diesel se vrátí jako Riddick

Poslední film o Riddickovi z roku 2013 měl relativní úspěch a určitě potěšil fanoušky skromné jedničky. Vin Diesel momentálně vydělává velké peníze se značkou Rychle a zběsile a podle jeho slov se na dalším pokračování Riddicka už pracuje.

Tom Cruise proti Mumii?

Filmová série Mumie skončila před pár lety nepovedeným třetím dílem a remaku se už taky nějakou dobu šušká. Tenhle restart by měl být součástí většího univerza, do kterého bude patři třeba i Drákula nebo Frankenstain. Nový snímek má pod palcem studio Universal a to chce do filmu dostat Toma Cruise. Zatím to není potvrzené, ale určitě by to zvýšilo zájem o nový film s mumií.

Všude Vetřelec

Ridley Scott už nedávno potvrdil, že další film z vetřelčího univerza neponese název Prometheus, ale Alien: Covenant. Kromě toho má slavný režisér v hlavě další dva filmy, takže se o vetřelcích dozvíme první poslední.