Sněhulák s Fassbenderem má datum premiéry

Studio Universal ve spolupráci s Working Title ohlásilo datum premiéry očekávaného skandinávského thrilleru stylově na pátek třináctého října 2017.

Titul s názvem Sněhulák má na svědomí celosvětově úspěšný norský autor Jo Nesbø. Jedná se v pořadí o sedmý román z knižní série o detektivovi Harry Holeovi, kterého si na stříbrném plátně vystřihne stále populárnější Michael Fassbender. Obsazení mají i klíčové ženské role – zhostí se jich Rebecca Ferguson a Charlotte Gainsbourg. Režíruje Tomas Alfredson za produkčního dohledu Martina Scorseseho a právě knižního autora.

Ten právě nedávno příběhy Harryho Holea uložil na nějaký čas k ledu brilantní Policií (desátý román) a nadále píše jiné povídky či romány. Zatím se filmového zpracování dočkal jeho román Lovci hlav a čtení pro děti s názvem Doktor Proktor a prdící prášek.

Sněhulák vypráví o sériovém vrahovi, který začíná zabíjet s napadením prvního sněhu a jeho činy zavedou Harryho až zpátky do minulosti. Materiál na nervydrásající thriller je to ukázkový. Nabízí se otázka, jestli půjde jen o jeden film nebo mají producenti v plánu rozvinout celou sérii. Pokud se bude jednat o kvalitní filmařinu, která ctí gró adaptace, zlobit se nebudeme. Natáčení startuje již za měsíc v Oslu a dalších městech.