Kdo si všechno zahrál v nových Star Wars?

Brouzdali jsme internetem a zjistili, které známé osobnosti bylo možné spatřit v nových Hvězdných válkách. Bacha na spoilery!

Tak například – věděli jste, že ve Star Wars hraje i představitel posledního Jamese Bonda Daniel Craig? Ano, střihl si roli Stormtroopera, kterého Rey pomocí Síly přesvědčí, aby ji pustil z cely a při odchodu zahodil zbraň. Drby hovoří o tom, že si Craig prostě jen odskočil z jedné natáčecí scény do druhé, protože bondovka Spectre se údajně natáčela, stejně jako Síla se probouzí, ve studiu Pinewood v Anglii.

Fanoušky jistě potěší, že nebyla opomenuta účast klasických Obi-Wanů Aleca Guinnesse a Ewana McGregora, jejichž hlasy jsou slyšet během vize Rey, když objevila světelný meč na planetě Takodana. Stejným způsobem byl použit i hlas Franka Oze – mistra Yody z předchozích epizod.

Za velmi zajímavé považuji obsazení dvou známých muzikantů – skladatele posledních Star Treků nebo Jurského Světa Michaela Giacchina (původně se zvažovalo, že se místo Johna Williamse ujme i kompozice soundtracku) a britského producenta kultovní kapely Radiohead Nigela Godricha. Oba si zahráli maskované Stormtroopery s identifikačním číslem FN-3181, respektive FN-9330.

Kevin Smith
Cameo Kevina Smitha nebylo prozatím stoprocentně potvrzeno

O herecké účasti Simona Pegga bylo vědět už několik měsíců před premiérou, ale v samotném filmu byl jen stěží rozpoznatelný. Zahrál si totiž Unkara Plutta, toho hnusáka, co na Jakku s Rey směňoval staré součástky za chleba v prášku. Pegg jsou s Abramsem velcí kámoši, proto není toto cameo nijak zvlášť překvapivé.

Osobně mě velmi potěšila mini-role herečky Freemy Agyeman. Tato představitelka jedné ze společnic televizního Doctora Who se mihla v popředí davu na planetě, kterou zničil New Order pomocí své superzbraně.

Skvělého robůtka BB-8 pomohli oživit komediální herci Bill Hader a Ben Schwartz, i když si ten jejich umělecký přínos jen těžko dokážu představit a dceru Carrie Fisher (princezna Leia) – Billie Lourd – jste mohli spatřit ve velitelském stanu vojáků Odboje. Mezi nimi by měl být údajně k vidění i režisér a velký fanoušek Star Wars Kevin Smith, ale zde není internet příliš konkrétní.

Tak co, kolik z výše zmíněných osobností jste na plátně rozpoznali? Asi to bude chtít další návštěvu kina 🙂