Hledá se mladý Han Solo

3, 2, 1… Začínáme. Pravděpodobně jeden z nejrozsáhlejších castingů na postavu vůbec se rozjel.

Ano, řeč je o postavě mladého Hana Sola, hrdiny původní trilogie Star Wars ztvárněného nikým jiným než Harrisonem Fordem. Když studio Disney koupilo od George Lucase jeho Lucasfilm, pod jehož křídla patří nejen Hvězdné války, ale například i Indiana Jones, bylo jasné, že nás čeká mnoho a mnoho filmů ze světa Star Wars, ať už jde o pokračování nebo různé spin-offy. A právě příběh o mladém Hanu Solovi je jedním z nich.

Han-Solo

Příběh sledující mládí slavné postavy dostal na starost režisérský tandem Chris Miller a Phil Lord, který natočil 21 a 22 Jump Street nebo Lego příběh. A právě tato talentovaná dvojice spolu s režisérkou castingu vybírají toho správného protagonistu, z něhož by se nepochybně stala hvězda. Podle portálu The Hollywood Reporter se o roli hlásí snad 2500 účastníků.

Důležité je, jestli si tvůrci vyberou nějakou známou tvář typu Logan Lerman (Percy Jackson), nebo jestli vyberou naprosto neznámého jedince, který se ještě na plátně ani neobjevil. To samé vlastně potkalo Harrisona Forda, jemuž právě postava Hana Sola otevřela dveře do Hollywoodu. Tak uvidíme. Výběr bude ještě nějakou chvilku trvat. Každopádně premiéra filmu je naplánována na 25. května 2018.