5 důvodů, proč jít na Krampus: Táhni k čertu

Hororová komedie Krampus: Táhni k čertu se pomalu blíží do našich kin a my jsme pro vás vymysleli pět důvodů, proč se na snímek v kinosále podívat.

Krampus je “skutečný”

Všichni známe Ježíška a kouzlo vánočních svátků obecně. Děti se mohou bát tak maximálně čerta, že jim nadělí uhlí a brambory, a při míře zlobivosti na ně udělá ještě nějaké to “BU, BU, BU!” Krampus je jiná liga. V německy mluvících zemích (hlavně Německo a Rakousko) je to legenda. Strašidelná legenda. Namísto čerta doprovázejícího Mikuláše, jak je tu u nás zvykem, chodí právě Krampus, který děti doslova trýzní. Rohatá obluda s kopyty nenechá žádné dítě chladným.

Krampus

Máte neposlušné dítě

V návaznosti na předešlé tvrzení, že Krampus vyděsí každé děcko, byste mohli zlobivému dítěti názorně ukázat, že všechno má svou mez. Jde sice o rodinný fantasy film, přesto s mnoha hororovými prvky. Na malé dítě moc kruté? To už je na vás.

nwm8EtrkYJwXRj09LkpfVV0vE0O

Jste fanoušky elfů, faunů, vlkodlaků a dalších bájných tvorů

Krampus je záhadnou figurou. Sice se nejvíce podobá čertovi, ale rovněž by se dal charakterizovat i jako faun se vzteklinou. Ocas, kopyta, rohy… jen ty cenící zuby a sliny kolem úst nejsou známky přátelského chování. Každopádně nás čeká hezké dílo, s jakým se maskéři vytasili. Ano, nebude to jen CGI. Proto vyrazte na film a hledejte inspiraci pro čertovský kostým na příští rok.

NEycy3gSfzS2BC_1_a

Pokud si chcete odpočinout od nakupování dárků

Ne všichni řeší nákupy dárků přes internet. Valná většina lidí tráví čas hledáním toho správného dárku v obchodních centrech. A pokud nakupujete rádi v obchodních domech, kde se nachází nějaké kino, což je ve velkých českých městech téměř pravidlem, je právě Krampus to nejlepší, u čeho si odpočinete. Co jsou přece starosti s dárky oproti starostem vůbec přežít, že? 🙂

74adfcc1_edit_img_facebook_post_image_file_2387502_1441814334HoP62G.fbshare

Pokud se vám líbila Halloweenská noc

Snímek z roku 2007 s originálním názvem Trick ‚r Treat byl povídkový film, v němž se propojily čtyři příběhy. Přesto to byla povedená hororová komedie, která je u nás, bohužel, docela přehlížena. Scénář a režii měl na starost Michael Dougherty (spoluautor scénářů k takovým filmům jako X-Men 2, Superman se vrací, nebo nadcházející X-Men: Apocalypse). Podle jeho slov se Krampus nese v podobném duchu. Pakliže jste fandy jeho nezávislé, bláznivé hororové komedie, nic si nerozmýšlejte a běžte do kina.

trick-7-150933

Krampus: Táhni k čertu má v České republice premiéru 10. 12. 2015. Pod režijním dohledem Michaela Doughertyho se ve filmu objeví Adam Scott, Toni Collette, Alison Tollman nebo David Koechner.