5 důvodů, proč jít na film Creed

Na přelomu roku bychom se měli dočkat pokračování Rockyho po přímé příbuzenské linii Apolla Creeda. Jeho syn Adonis hodlá pokračovat v rodinném odkazu, s čímž mu má pomoci rovnou hvězdný boxer Rocky Balboa.

1. Syn Apolla koučovaný Rockym – Stallone se vrací

Ve svém problémovém životě se Adonis (Michael B. Jordan) chtě nechtě musel sám naučit, jak rozdávat rány pro vůbec své vlastní přežití. Taťka Apollo ho k ničemu vést nemohl, jelikož byl zabit Dragem v Rockym 4 ještě před synovým narozením. Adonis tak vůbec ani neví, jestli dosáhne na rodinný odkaz a zaslouží si nést otcovo jméno Creed. V tuhle chvíli přichází na scénu samotný Rocky Balboa (Sylvester Stallone), který vezme potomka svého zesnulého přítele pod své ochranné háky.

creed rocky

2. Adonis má výbornou formu, i Apollovi a Rockyho pověstné trenýrky

Je to tak. Sylvester Stallone si sám vyžádal, aby měl na sobě Michael B. Jordan jako Adonis Creed ve filmu při finálových zápasech trenýrky s americkou vlajkou. Tyto propotil jak Apollo Creed v Rockym jedničce, tak Rocky Balboa v Rockym trojce a čtyřce. V tomto pokračování tak bude zachována jedna z důležitých symbolických tradic celé série.

creed tren

3. Creed i Balboa budou bojovat společně

Odkaz Apolla může převzít jeho syn, pokud to dokáže pod vedením legendy. Legenda jako taková, Italský hřebec, je však v ohrožení života. Boj se svoji blíže nespecifikovanou nemocí očividně vzdal, s čímž se ovšem nehodlá Adonis smířit. Pokud bude bojovat on, tak Rocky taky. A my uvidíme, jestli se Rockyho kdy vůbec ještě tedy dočkáme.

nemocnice

4. Zlatý globus a vcelku trhák

Sylvester Stallone byl za svůj dojemný herecký výkon stárnoucího boxera trénujícího syna svého rivala dokonce nominovaný na oceněná Zlatým globem za herce ve vedlejší roli. Nečekané, ale kritici se vyjádřili jasně, i snímek jako celek hodnotí velice kladně. Za oceánem se po své listopadové premiéře Creed dokonce vyšplhal na top příčky žebříčku výdělečnosti. Obliba byla vysoká tedy i mezi fanoušky.

trhák5. Když nic jiného, „už se perou…“

„Už se perou, už se perou. Já to říkala ze začátku, že si čumáky rozbijou.“ A tak nás do kina vábí i babička ze Slunce seno a pár facek. Mimo tréninkové sekvence Adonise s Balboou totiž skutečně dojde i na ty opravdové zápasy, ať už na ulici, v amatérském ringu nebo v ringu, kde půjde o všechno.