10 nejlepších trailerů listopadu

Zatraceně silný měsíc. Filmoví fanatici měli žně, protože finišuje kampaň na Star Wars (spousta skvělých spotů) a hlavně jim byly představeny první záběry ze dvou očekávaných filmů příštího roku – Kapitána Ameriky a Warcraftu. Oboje nezklamalo a příjemně navnadilo. Představila se nám třeba i druhá Alenka a své kampaně uzavřel Tarantino se svým snímkem Osm hrozných a Howard se svým dobrodružným spektáklem bojující o Oscary – V srdci moře.

1) Star Wars: Síla se probouzí (International Trailer) 

I když se J.J. Abrams dušoval, že trailerová kampaň je u konce, sedmá epizoda Star Wars nás v mezinárodním traileru ještě jednou navnadila. A to pořádně! Další nová kopa záběrů a hlavně tíživá osudovost a neskutečně silná nostalgie dělá z poslední upoutávky (nepočítáme-li různé TV spoty) opět to nejlepší navnazení na prosincovou událost. Podle posledních ukazatelů budou lidi kina brána útokem a my už se taky nemůžeme dočkat!

V českých kinech: 17.12. 2015

2) Captain America: Občanská válka (Teaser Trailer)  

Výživné první navnazení na marvelovskou událost příštího roku. Přestože se ve filmu objeví nespočet důležitých komiksových postav, jejich rozložení min. v traileru působí konzistentně a spor mezi Iron Manem a Kapitánem správně osudově. Nejlepší na tom je, že vidíme pouze střípky a úlomky velkých věcí a moc nás zajímá, jak do všeho zapadne takový Black Panther nebo třeba Spider-Man. Naprostá spokojenost a pokud by se další trailery držely tohoto osobního ducha, vůbec by nám to nevadilo.

  V českých kinech: 5.5. 2016

3) Warcraft: První střet (Official Trailer)  

Trvalo to dlouho, ale fanouškovská obec a všichni zvědavci se konečně dočkali. Trailer na Warcraft je tady a předvádí přesně to, co se od něj čekalo – zaplní díru po Hobitech a pokusí se nadobro zlomit prokletí herních adaptací a uspět jak u kritiků, tak u diváků. Prepozice má pro to více než dobré a tahle epická fantasy s příběhem Orků a lidí nás určitě smete ještě v pár dalších ukázkách. Prozatím slibné.

 V českých kinech: 9.6. 2016

4) Now You See Me 2 (Teaser Trailer)  

Svěží, vtipná, moderní a hlavně atraktivní podívaná – to jsou atributy druhého dobrodružství kouzelníků/podvodníků z Now You See Me. Všechno je pěkně nablýskané, má to hlasový doprovod Morgana Freemana a když už si myslíte, že vás po finálním dovádění Jesseho Eisenberga v dešti nic nepřekvapí, přichází Daniel Radcliffe jako třešnička na dortu. Minutové zaháčkování diváka zafungovalo dokonale!

  V českých kinech: 9.6. 2016

5) Triple 9 (International Trailer)  

Předchozí eRkový trailer byl výživnější a představil film mnohem důrazněji. Tato mezinárodní ukázka spíše sází na vysvětlení příběhu a hlavních motivů postav, přičemž se snaží prodat film skrze známé tváře a jména (Kate Winslet jako boss svině láká zřejmě nejvíc). Navíc více než kdy jindy je tady vidět jakýsi kompromis mezi Michaelem Mannem a Davidem Ayerem (přístupem, formou, obsahem), a to není vůbec špatná vizitka. Doufáme v potvrzení nasazení do českých kin.

  V českých kinech: –

6) V srdci moře (International Trailer)  

Triková podívaná funguje, hudba je na maximu a herecké hvězdy hrají jako o život. V srdci moře je definitivně prodáno a finální trailer dokazuje, že cílení na oscarovou sezónu byl dobrý tah. Jak ovšem na tom bude film v konečném důsledku a jestli pouze „nepropluje“ kiny, je velkou otázkou. První ohlasy jsou poměrně pochvalné, nejvíc se kritizuje až moc nápadný „digibordel“.

  V českých kinech: 3.12. 2015

7) Osm hrozných (Official Trailer)  

Tarantino může propagovat 70mm formát jakkoliv chce, scenérie mohou být sebekrásnější a klasická herecká skvadra sebešílenější…jediné, co bude ale diváka vždy zajímat, je Tarantinovo jedinečné vyprávění a smysl pro absurdní humor. Trailer z tohohle naštěstí nic moc neprozrazuje a láká spíše na výše zmíněné. Těšíme se, protože z dosavadních ukázek křičí, že o zvraty a napínavé scény nebude nouze. Taktéž se zveřejnila stopáž: neskutečných 182 minut.

 V českých kinech: 7.1. 2016

8) Anomalisa (Trailer 1)  

Charlie Kaufman dokázal již několikrát, že je jedním z nejoriginálnějších scenáristů pod sluncem a jeho filmy mají v sobě nějaký magnet, který na sebe poutá diváky. Nejinak tomu je i u traileru Anomalisa, který zaujme hlavně vizuální stránkou a magickou hudbou. Oslava lidství, individualismu a lásky je lemována výkřiky od kritiků, že jde o bombu. Na svůj verdikt si počkáme až na konec března, každopádně zvědavost je vysoká.

 V českých kinech: 31.3. 2016

9) Sázka na nejistotu (Trailer 2)  

Vlk z Wall Street. Film, který se musí snad každému při sledování tohoto traileru vybavit. Očesaný a obyčejný vizuál, nedávná minulost a finanční pozadí USA jsou právě ty atributy, které jsou se Scorseseho zářezem stejné. V Sázce na nejistotu nás ovšem nečeká DiCapriovo one-man show, ale hned čtveřice odlišných postav, které si zahrají Ryan Gosling, Brad Pitt, Christian Bale a Steve Carrell. Nominace za scénář a herecké výkony jsou již téměř jisté. První ohlasy film chválí a vypadá to na velmi silného hráče v oscarových bojích. Tak uvidíme, především Carrell je v nezvykle vážné pozici vítaným oživením.

  V českých kinech: 7.1. 2016

10) Alenka v říši divů: Za zrcadlem (Movie Trailer)  

Vypadá to hezky, barevně a má to díky hlavnímu záporákovi pevně daný rytmus a koncepci traileru. Jenže to režíruje James Bobin (ne Tim Burton) a jen na sebe vrší dřívější atrakce. Johnny Depp se nedokáže dostat na výsluní, a tak se opět pitvoří a za další rok se to samé odehraje u Pirátů z Karibiku. Řemeslně velmi kvalitně udělaný trailer, ale z finálního produktu máme strach. A protože se premiéra odehraje v USA v Den obětí války, kina budou praskat ve švech.

 V českých kinech: 26.5. 2016

Další měsíc za námi a ten poslední před námi. Bude to velké, protože v prosinci nás poctí svou ukázkou X-Men: Apokalypsa a pravděpodobně se ke slovu dostane DC Comics – Batman v Superman či Sebevražedný oddíl a zastavit by se mohl i Deadpool. Z letních blockbusterů se nám v plné palbě neukázal ještě druhý Den nezávislosti, pořádný trailer k Hledá se Dory nebo Želvy Ninja 2.