Zaklínač ve filmu bude už v roce 2017!

Jedna z nejlepších fantasy her všech dob přichází na filmové plátno. Můžeme se těšit na dějovou linku z posledního dílu Wild Hunt nebo půjde o zcela nový příběh ze světa zaklínače Geralta a jeho přátel?

Není to první pokus o zfilmování knižního veledíla Andreje Sapkowského. Tento polský génius vytvořil úžasný fantasy svět plný příšer, čarodějnic ale i politických intrik. Svým umem se může rovnat dalším podobným, ať už jde o mistra Tolkiena a jeho Pána Prstenů nebo R.R. Martina a nekonečný epos Game of Thrones. Paradoxně největší slávu zaklínačským příběhům přinesla až herní trilogie, která je v žánru takřka bezkonkurenční.

Režie se ujme na Oscara nominovaný Tomasz Bagiński. Podle prvních zpráv nemá jít o zpracování stejných dobrodružství, jako v mnohokrát zmiňované hře. Knihy naštěstí nabízí mnoho podnětů a tak se autoři rozhodli čerpat z „Menšího zla“ a „Posledního přání“.

Witcher-3-Triss-Yennefer-700x350
Triss Merigold a Yennefer of Vengerberg v třetím dílu herního Zaklínače

Kdo si v chystaném snímku zahraje, zatím nevíme, ale hovoří se o obsazení Madse Mikkelsena do hlavní role Geralta (znáte např. ze seriálu Hannibal, kde mistrně předvádí drsného masového vraha v utajení). Postavy Geraltových osudových žen jsou stále volné. Koho byste v rolích Triss, Yennefer a Cirilly viděli nejraději? Já osobně mám jasno pouze u drsné, výbušné a krásné Yenn… Co říkáte na Evu Green?