Víkendové tržby: Silný druhý víkend agenta 007

Druhý listopadový víkend nepřinesl žádné překvapení. Bond se Snoopym jsou stále na špici, novinky neoslnily.

Poslední Bondovka Spectre zažila povedený druhý víkend. Nejen, že se snímku daří v Americe (35,4 milionů dolarů), ale solidní nástup do asijských kin vynesl britské špiónské legendě nadmíru pozitivní výsledky a to v řeči čísel znamená parádních 500 milionů ze všech světových kin. Předchozí rekordy Skyfall překonány nebudou, ale i tak zažijí producenti štědrého ježíška.

Druhé místo z minulého týdne obhájil roztomilý animák Snoopy a Charlie Brown: Peanuts ve filmu. Hrdina našich dětských let dosáhl na sympatických 24,2 milionů a jsem velmi zvědavý, jak si film povede ve zbytku světa. Žádný kasovní trhák nás nejspíš nečeká, ale i tak je dobře, že dostal tento oblíbený hafan důstojné celovečerní dobrodružství.

thumbnail_22968
Komedie Trable o Vánocích láká především na povedené obsazení. V hlavních rolích září hvězdy jako Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Diane Keaton, John Goodman, Ed Helms nebo Anthony Mackie.

Bronzová příčka patří rozverné komedii Trable o Vánocích. Solidně obsazená žánrovka však svým nástupem příliš nezaujala (8,4 milionů), ale jelikož jsou svátky za dveřmi, tak se s touto komedií budeme pravděpodobně nějaký ten týden ještě potkávat.

Na čtvrté místo spadla sci-fi pecka Marťan. Když ale vezmeme v potaz, že tento povedený biják Ridleyho Scotta bojuje v kinech už téměř dva měsíce, tak je těch vydělaných 6,7 mega opravdu jedinečný výkon. Veliká gratulace studiu 20th Century Fox.

První polovinu žebříčku tradičních víkendových tržeb uzavírá další novinka – The 33. Drama z prostředí chilského hornictví sice pošilhávalo po Oscarech, ale mdlé recenze a ohlasy mluví spíše o opaku. Pětimilionový start rozhodně nepotěšil Antonia Banderase v hlavní roli, který potřebuje nějakou novou velkou roli jak sůl.

Na šestém a sedmém místě se umístily stálice posledních týdnů hororová komedie Husí kůže a drama z dob studené války Most špiónů. Prvně jmenovaný snímek vydělal prozatím ucházejících 100 milionů celosvětově, druhý se pak bude těšit na všemožné filmové ceny – komentáře totiž hovoří o tom lepším, co jsme mohli v roce 2015 v kinech vidět.

Osmička patří nějakým nedopatřením bollywoodskému muzikálu Prem Ratan Dhan Payo, za který se v rámci top 10 vešel ještě animovaný Hotel Transylvánie 2 a slaboučký Poslední lovec čarodějnic.

Příští týden se zase začnou dít zajímavé věci, protože nás čeká premiéra finále Hunger Games.