Trailer #1: Padesátka (2015) – Není Padesátka jako padesátka

Vojtěch Kotek se rozhodl odpanit svoji režisérskou kariéru a to přímo na Štědrý den, kdy jeho Padesátka vstoupí do českých kin. A jaké jsou dojmy z traileru?

Jiří Mádl
Jiří Mádl

Předlohou filmu byla pro Kotka divadelní hra Petra Kolečka, jejíž premiéra proběhla již v minulém roce a režíroval ji… Vojta Kotek? Jde tedy do jisté míry o reprízu převedenou na stříbrné plátno, dokonce se stejným hereckým obsazením. Divadelní diváci proto dozajista ví, kde ve filmu tkví zápletka, o co vlastně půjde a co jim trailer předkládá. Pro nás ostatní je to ale tak trochu mix humorných, „romantických“ a melancholických záběrů, které zanechávají smíšené pocity o tom, na co vlastně do toho kina máme jít. Tak tedy ve zkratce:

Jednat se bude patrně o jakési sledování rodinného běžkařského odkazu rodiny Bulánů. Pavka Bulán (Ondřej Pavelka) totiž tento zimní sport bere smrtelně vážně, K+B+M= ku*va musíš běžet, apod. Jeho syn Jura (Jiří Prachař) je ale z jiného těsta, a pod běžkařským závodem známým jako Padesátka si představuje spíše příležitost pro lov těch správně uzrálých žen, padesátek. Představte si do téhle patálie tamní horské obyvatele jako například lyžařku s jednou nohou, rolbaře rádoby tříkrálového abstinenta, horského donchuana a jejich nadzemní humor a měli byste mít o filmu poměrně slušný obrázek. Pokud ho stále nemáte, počkejte si na Štědrý den, protože Kotek a Mádl se vrací na hory (pouze ve flashbacích)!

Režie: Vojtěch Kotek
Scénář: Petr Kolečko

Hrají: Ondřej Pavelka, Marek Taclík, Jakub Prachař, Jiří Mádl, Vojtěch Kotek, Vilma Cibulková,Tereza Voříšková, Oldřich Kaiser, Jiří Schmitzer a další