Souhrn největších filmových novinek října

Jako vždy se ohlížíme za uplynulým měsícem ve světě filmu. Co všechno nám přinesl říjen?

Odchod herecké legendy

Začátek měsíce začal bohužel velice smutně, když 2. 10. 2015 umřel ve věku 92 let skvělý herec Lubomír Lipský, který exceloval ve filmech jako Ať žijí duchové nebo Čtyři vraždy stačí drahoušku. Jednu z posledních rolí ztvárnil ve filmu Bobule.

Godzilla vs King kong

Tak už je to jasná věc. Godzilla měla v kinech celkem úspěch a nemalá většina očekává sequel. Místo samotného monstra se dočkáme duelu, ve kterém bude figurovat samotný King kong. Super bitka zaručena.

Hulk ve třetím Thorovi

Hulk to má těžké. Jeho sólovky jsou těžko uchopitelné, takže se tahle postava musela spokojit jenom s hostováním v Avengers. Po druhé týmovce se Banner vypařil, ale už víme, že vrátí. A bude to právě ve filmu Thor: Ragnarok, který má být podle slov studia určitě nejtemnějším filmem univerza.

Ant-Man a Wasp

Sólovka nového hrdiny z filmového univerza i přes všechny problémy s přeobsazením režiséra vydělala půl miliardy dolarů. Každopádně Marvel je zvyklý vydělávat trochu vyšší částky, takže v pokračování nebude figurovat pouze Ant-Man, ale přidá se i Evangeline Lilly v roli Wasp. Režírovat by měl opět Peyton Reed.

Star Wars lámou rekordy

Nová epizoda Hvězdných válek se do kin dostane až v prosinci, ale už teď vydělává velké peníze. S vydáním posledního traileru Disney zahájilo předprodeje vstupenek. Výsledek je neskutečný. Jenom z předprodeje na premiéry v IMAX kinech měly Star Wars 6 milionů dolarů za 24 hodin. Veškerá představení byla během chvíle vyprodaná a všem je jasné, že nová epizoda se s klidem dostane mezi TOP 3 nejvýdělečnější filmy všech dob.