Nejočekávanější filmy roku 2016 (2. část)

Nejočekávanější filmy roku 2016 jsme načali už minulý týden v první části našeho dvoudílného speciálu. Dnes přichází řada na finální desítku. A jak už zřejmě tušíte, příští rok bude opravdu velký.

10. Rogue One: A Star Wars Story
Česká premiéra: 15. 12. 2016
Režie: Gareth Edwards
Hlavní role: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Wen Jiang, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen

Rogue_One_cast_revealed

Hvězdných válek se v budoucnu jen tak nezbavíme. Díky bohu. Studio Disney zaplatilo za práva k příběhům z předaleké galaxie ohromný balík peněz, proto se nesmíme divit, že nás teď budou tvůrci pravidelně zásobovat filmy, seriály a tak podobně. Letošní sedmá epizoda Síla se probouzí vtrhne do kin přibližně za měsíc a půl, ale tím to všechno vlastně jen začíná. V příštím roce se můžeme těšit na snímek Rogue One: A Star Wars Story, který se bude časově odehrávat mezi epizodou III a IV a půjde prý o jakýsi plnohodnotný válečný film, ve kterém se budou nekompromisně řezat Rebelové a vojáci Impéria. V popředí bude banda vesmírných zlodějíčků, kteří dostanou za úkol zmocnit se plánů první Hvězdy smrti. Nemáme prý očekávat rytíře Jedi, Sithy ani žádné podobné hrátky se Silou, což může být poměrně osvěžující změna. Film natočí Gareth Edwards (tvůrce nové Godzilly), který se bude moci spolehnout na herecká esa jako například Felicity Jones, Diega Lunu, Bena Mendelsohna, Foresta Whitakera, Madse Mikkelsena, Alana Tudyka nebo Rize Ahmeda. (Marty Steinbach)

9. Deadpool
Česká premiéra: 11. 2. 2016
Režie: Tim Miller
Hlavní role: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller, Gina Carano
Trailer

Deadpool na mostě

Deadpool se konečně dočká takového ztvárnění na stříbrném plátnu, jaké si zaslouží. Ta nepovedená kreatura, co byla k vidění ve Wolverinovi, opravdu nezachytila správnou podstatu jednoho z nejoblíbenějších komiksových (anti)hrdinů vůbec. V čem je Deadpool tak jedinečný? Jeho poznávacím znamením je to, že boří čtvrtou stěnu. Ví, že se nachází v komiksu/filmu/hře a k divákům často promlouvá. To vás s ním zkrátka ještě více propojí. Nebere vážně sebe, natož pak své okolí. Nic mu není svaté a je mu jedno, zda zesměšní nějakého podřadného poskoka nebo hrůzu nahánějícího Galactuse. Rovněž je mistrem improvizace a často vymyslí naprosto šílené nápady, při kterých si budete ťukat na čelo. V neposlední řadě je to neskutečný hláškař a nerd. Když to nejméně čekáte, vytáhne nějakou popkulturní hlášku, která vás dostane do kolen. Přidejte k tomu, že je velice schopný bojovník a musíte si položit jednu otázku. Proč sakra natočili film o něm až teprve teď?! Podle traileru to vypadá, že se tvůrci snímku drželi předlohy, což znamená, že nás čeká neskutečně zábavná jízda. (Daniel Birgus)

8. Sebevražedný oddíl (Suicide Squad)
Česká premiéra: 4. 8. 2016
Režie: David Ayer
Hlavní role: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Cara Delevingne, Viola Davis
Trailer

SUICIDE SQUAD

Ať si každý říká kdo chce, co chce, příští rok bude patřit DC Comics. To rozjíždí ve spolupráci s Warner Bros. svůj komiksový vesmír a jednou z hlavních akvizic je i netradiční týmovka Suicide Squad. Proč netradiční? Inu, tým se skládá z prvotřídních padouchů a kriminálníků, jenž je uměle vytvořen tajnou vládní organizací A.R.G.U.S. pro určení těch nejšpinavějších úkolů. Film se bude točit okolo devítky záporáků, v jejímž čele se představí Joker v podání Jareda Leta a na pokec se zastaví i Batman s tváří Bena Afflecka. V dalších vedlejších rolích se těšíme především na Margot Robbie jako Harley Quinn a Willa Smitha jakožto Deadshota. (Radek Neuman)

7. REVENANT Zmrtvýchvstání (The Revenant)
Česká premiéra: 14. 1. 2016
Režie: Alejandro González Iñárritu
Hlavní role: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Paul Anderson
Trailer

revenant

Mrazivé, pútavé ukážky, problémové natáčanie, zaujímavá téma. A hlavne skupina najtalentovanejších ľudí v brandži (Iñárritu, Lubezki, DiCaprio) a hneď tu máme potenciálny film roka. Pravdivý príbeh pojednáva o lovcovi Hughovi Glassovi (DiCaprio), ktorý je zranený a opustený svojou skupinou na čele s Johnom Fitzgeraldom (Tom Hardy). Musí siahnuť na dno svojich síl aby prežil v nehostinnej mrazivej pustatine a našiel zadosťučinenie v podobe pomsty samotnému Fitzgeraldovi. Takže… dostane Leo konečne toho Oscara za rolu, ktorá vyzerá ako čistokrvné utrpenie? (David Gajdoš)

6. Osm hrozných (The Hateful Eight)
Česká premiéra: 7. 1. 2016
Režie: Quentin Tarantino
Hlavní role: Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, Demian Bichir, Channing Tatum
Trailer

1439398325-hateful-eight-image

Quentin Tarantino. Od devadesátých let do současnosti vybudoval auru legendy, která s každým dalším filmem roste. Už jsou to tři roky, co kiny proběhl Nespoutaný Django, vydělal více než čtyři sta milionů dolarů a většinu diváků potěšil. Quentin ale kolty miluje, proto nemůže zůstat u jednoho zářezu. Po blaxploitation westernu přijde něco tradičnějšího. S hudbou, kterou dělal sám Ennio Morricone a dokonalým knírem Kurta Russella se přiřítí Osm hrozných. Co chtít víc? Ať už je leden a my si můžeme tři hodiny v kině mlaskat. Protože tahle hvězdně obsazená „komorní“ konverzačka bude pravděpodobně jedním z nejlepších filmů roku. (Dan Krátký)

5. X-Men: Apocalypse
Česká premiéra: 19. 5. 2016
Režie: Bryan Singer
Hlavní role: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner

x-men_ew-cover

Režisér Brian Singar, který se velice osvědčil v natočení předešlých X-Menů (s výjimkou Posledního vzdoru a První třídy) se vrátí se snímkem X-Men: Apocalypse! Jak už název sám o sobě napovídá, hlavním záporákem tohoto dílu bude nejmocnější mutant, jaký kdy žil, Apocalypse. Ten bude probuzen ze svého tisíc let dlouhého spánku a po nepříjemném zjištění, že svět není úplně takový, jak by si jej představoval, nashromáždí velkou mutantí armádu, ve které bude stát i Magneto, aby nastolil nad světem novou vládu a řád. Raven, kterou ztvární Jennifer Lawrence musí svolat tým X-Menů, v čemž ji pomáhá Profesor X, aby zastavili Apocalypse a zachránili tak celý svět před zkázou. Ačkoli byl první volbou do role Apokalypsy Tom Hardy, Oscar Isaac vzbudil u mnoha fanoušků tu správnou důvěryhodnost zloducha a vážnost, jakou by tato postava měla mít. X-Men:Apocalypse bude bezpochyby podívanou devastující celý nás svět a já pevně věřím, že my budeme hltat každou vteřinu z ní. (Radek Wunderlich)

4. Warcraft
Česká premiéra: 9. 6. 2016
Režie: Duncan Jones
Hlavní role: Ben Foster, Travis Fimmel, Dominic Cooper, Paula Patton, Toby Kebbell, Robert Kazinsky
Trailer

warcraft

Snáď každý, kto niekedy v živote hral Warcraft či WoW, si pri videách od Blizzardu povedal, že by z toho bol skvelý film. Mytológia sveta je premyslená a najmä rozsiahla. Keď sme už ani nedúfali, Warcraft film sa dal do pohybu, rovno s pomocou Blizzardu a pod taktovkou Duncana Jonesa (Moon, Zdrojový kód). Vo filme budeme vo svete Azerothu sledovať prvé stretnutie Hordy a Aliancie, resp. deje, ktoré sa odohrávali v hrách Warcraft I a II. Film sa bude venovať obom stranám a podľa traileru, ktorého sme sa konečne dočkali na zahájení tohtoročného Blizzconu, nás čaká epické predstavenie. Boje nedôverčivých rás, bojujúcich o vlastné prežitie vo svete je skutočne vďačným námetom pre príbehy a bude z neho čerpať i Warcraft. Zdá sa, že sa tvorcom podarilo vo filme napodobniť i typický vizuál postáv od Blizzardu, ktoré sú mnohokrát až karikaturisticky veľké a štýlové. Scenár napísal Charles Leavitt (Krvavý diamant, Svet podľa Prota), tak pravdepodobne nás úplná zlátanina nečaká. Čo na tom, že zábery krajín vyzerajú menej reálne než niekoľko rokov starý Avatar či Pán Prsteňov. (Jan Krška)

3. Doctor Strange
Česká premiéra: 3. 11. 2016
Režie: Scott Derrickson
Hlavní role: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Michael Stuhlbarg

doctor-strange

I když Marvel příští rok spíše vsází na rozsahem obrovského třetího Kapitána, určitě by se nemělo zapomenout na jejich druhý film. Doctor Strange bude znamenat první nakouknutí do marvelovského světa kouzel. Příběh o chirurgovi, který si po autonehodě zraní ruku, jen aby se s nadějí na vyléčení obrátil k okultním sílám, zatím vypadá hodně slibně. Štáb překypuje talentem a bude určitě zajímavé sledovat, jak si studio s novým tématem poradí. (Patrik Pajer)

2. Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (Batman v Superman: Dawn of Justice)
Česká premiéra: 24. 3. 2016
Režie: Zack Snyder
Hlavní role: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons
Trailer

batman-vs-superman-ew-pics-1-600x399

V dobách, kdy kinosály otřásají příspěvky svým způsobem revoluční marvelovské franšízy, vstupuje do hry konkurenční DC s vlastním komiksovým crossoverem. Řeč je samozřejmě o filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, kde se poprvé ve formě hraného filmu utkají dva archetypální superhrdinové. Henry Cavill (Superman) a Ben Affleck (Batman) sice nikdy nebyli nijak výraznými herci, nicméně režisér Zack Snyder ve svých filmech zručné herce nikdy nepotřeboval. Stačí, když představitelé svých rolí vypadají dobře v kostýmu a uspořádání mizanscény, a to podle trailerů splňují všemocný dobroděj i prachatý ninja beze zbytku. Tým kolem BvS se zřejmě snažil šlápnout na plyn, a tak je první celovečerní setkání obou postav poskládáno výjevy z nejznámějších komiksů. A hlavně se konečně ukáže, zda DC dokáže ohrozit monopol Marvelu. (Filip Šula)

1. Captain America: Občanská válka (Captain America: Civil War)
Česká premiéra: 5. 5. 2016
Režie: Anthony Russo, Joe Russo
Hlavní role: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Paul Bettany, Jeremy Renner, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Paul Rudd

captain-america-civil-war-robert-downey-jr-and-chr_k5kp.1920

Po velkolepých událostech z Avengers: Age of Ultron, které málem měly vliv na celou Zemi, se světová vláda rozhodne a následně nechá projít regulační zákon, díky němuž se všichni superhrdinové musí nechat registrovat. To polarizuje názor mezi Avengers, což způsobí rozdělení na dvě frakce. Na jedné straně s Iron Manem, který je pro regulační zákon, a na druhé s Kapitánem Amerikou, jenž odmítá vládní dohled. Tento zákon způsobí epickou bitvu mezi bývalými spojenci – občanskou válku superhrdinů. Koho budete podporovat? Team Iron Man nebo Team Captain America? Zakončení trilogie Kapitána Ameriky se blíží a vy musíte být u toho. (Tomáš Vohnický)

Podívejte se na předchozí nejočekávanější filmy roku 2016 (1. část)

Do TOP 20 se nevešlo: Alenka v říši divů 2, Dánská dívka, Gambit, Ghostbusters, Now You See Me: The Second Act, Rudý kapitán