Nejočekávanější filmy roku 2016 (1. část)

Na filmový rok 2016 se těšíme všichni, proto nebude vůbec na škodu, když si už začátkem listopadu představíme první polovinu žebříčku nejočekávanějších filmů příštího roku. Jak už tušíte, přednost jako první dostaly tituly z těch nižších pater, nejočekávanější desítku odhalíme zase příště.

20. Hledá se Dory (Finding Dory)
Česká premiéra: 16. 6. 2016
Režie: Andrew Stanton
Hlavní role: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Diane Keaton, Eugene Levy, Ty Burrell, Kaitlin Olson

finding-dory-octopus Tak se Ellen DeGeneres – a my všichni ostatní – konečně dočkala. Ellen v originále dabovala Dory v Hledá se Nemo a několik let ve své talk show nadhazovala, že by se mělo natočit pokračování. Až konečně v dubnu 2013 oficiálně ohlásila, že sequel bude a bude se jmenovat Hledá se Dory. Ellen byla údajně hodně nadšená, dokud její manželka nepoznamenala, že když se to jmenuje Hledá se Dory, tak tam Dory asi moc často nebude. Nicméně oficiálně se toho o příběhu moc neví, ale podle castingu víme, že se setkáme s rodinou Dory a pravděpodobně se děj bude odehrávat po událostech Hledá se Nemo. (Jana Trnková)

19. Underworld: Next Generation
Česká premiéra: 27. 10. 2016
Režie: Cory Goodman
Hlavní role: India Eisley, Kate Beckinsale, Tobias Menzies, Theo James, Patrik Štěpán

315

Těšíme se i na další Underworld. Jsme si vědomi, že tato série není brilatní ukázkou kinematografie. Možná to má cosi s věkem. Většina redakce první díl viděla v pubertě. Tehdy se musel na našich mladých myslích řádně podepsat. Ale nebude to jen v tom. Tato série je sice jednoduchá a hloupá, ale vyznačuje se výrazným vizuálním stylem, který byl svého času jedinečný. Estetizované násilí a fetišitická móda. To vše okořeněné romantikou. Elektrizující kombinace, stejně elektirizující jako Kate Beckinsale v korzetu a kůži. Kdo by si to nechtěl zopakovat? Navíc, čtvrtý díl zůstal jakýsi neuzavřený, takže si fanoušci zaslouží pořádně ukončení! (Juraj Búry)

18. Kniha džunglí (The Jungle Book)
Česká premiéra: 21. 04. 2016
Režie: Jon Favreau
Hlavní role: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Scarlett Johansson, Christopher Walken
Trailer

2016-The-Jungle-Book-Movie-Poster-Wallpapers

Kdo by neznal Mauglího a jeho velké dobrodružství z dětských knih! Tentokrát si filmaři s příběhem pohráli a vytvořili z něj celovečerní hraný velkofilm. Knižní předlohou jsou povídky Rudyarda Kiplinga, který se stal prvním britským nositelem Nobelovy ceny. Nové filmové ztvárnění ožívá pod režií Jona Favreaua (Iron Man) a studia Walta Disneye. Hlavním hrdinou je Mauglí, který prožívá své dětství po boku divokých zvířat jako je panter Baghír či medvěd Balua. Vlčí smečka, která se stane jeho adoptivní rodinou, si brzy uvědomí, jaké nebezpečí hrozí mladému Mauglímu v divočině a proto se rozhodnou dát ho zpátky k lidem. (Adéla Kalusová)

17. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Miss Peregrine’s Home for Peculiars)
Česká premiéra: 29. 12. 2016
Režie: Tim Burton
Hlavní role: Eva Green, Samuel L. Jackson, Asa Butterfield, Ella Purnell

eva-green-tim-burton-miss-peregrines-home

Nový snímek Tima Burtona s předlouhým názvem má podklad v knižní podobě. Knížku napsal v roce 2001 americký autor Ransom Riggs. Téměř okamžitě se stala bestsellerem a dočkala se již i pokračování s názvem Podivné město. Filmový příběh bude o chlapci, který jako malý slýchal fantastické vyprávění o místě, kde žijí zvláštní děti. Tyto děti mají téměř magické schopnosti, ať už jde o ovládání ohně nebo předpovídání budoucnosti. Po smrti otce, nalezne syn vzkaz, který ho dovede až na území Walesu, kde doopravdy stojí sirotčinec, jako vystřižený z jeho představ. Je ale opravdu tak prázdný a rozpadlý, jak to na první pohled vypadá? V hlavních rolích chystaného fantasy se objeví Eva Green a Samuel L. Jackson. Nezbývá nám, než vydržet téměř celý rok a těšit se na film, který jak doufám bude pravý burtnovoský se všemi surrealistickými kulisami a v dobových kostýmech. Přesně tak jako všechny jeho nejlepší! (Anna Svatková)

16. Den nezávislosti: Nový útok (ID Forever Part I)
Česká premiéra: 23. 06. 2016
Režie: Roland Emmerich
Hlavní role: Jeff Goldblum, Bill Pullman, Liam Hemsworth, Charlotte Gainsbourg, Joey King

A SPACECRAFT LOOMS OVER NEW YORKREUTERS...LOA06:INDEPENDENCE DAY:LOS ANGELES,CALIFORNIA,9JUL96 - A special effect shot from the blockbuster summer movie, "Independence Day," is shown as an alien spacecraft hovers over New York City. The film has grossed about $100 million since it opened July 2. fsp/HO-Twentieth Century Fox REUTERS

Den nezávislosti v kinech utržil 817,4 milionu dolarů. Možná i to je důvod, proč natočit další díl. Ve druhém díle bychom měli spatřit velkou část původních herců. Minimálně Judda Hirsche, Billa Pullmana a Jeffa Goldbluma. Na Willa Smithe se ale těšit nemůžeme. Lidstvo si posbíralo mimozemskou technologii a začalo ji využívat v obranném programu, jehož úkolem je ochrana planety. Ovšem ani ta nás plně nepřipraví na další útok mimozemšťanů. To musí zajistit naši odvážní muži. (Dominika Zmítková)

15. Ave, Caesar! (Hail, Caesar!)
Česká premiéra: 03. 03. 2016
Režie: Ethan Coen, Joel Coen
Hlavní role: Josh Brolin, George Clooney, Channing Tatum, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Jonah Hill
Trailer

Hail-Caesar-trailer

Příznivci bratrů Coenových nedočkavě vyhlíží datum 3. března 2016. Tento den má u nás premiéru Ave, Caesar! Jejich komedie (Big Lebowski – 1998; Po přečtení spalte -2008) jsou plné černého, až absurdního humoru, vyznačují se prolínáním žánrů, a buď vás odrovnají, nebo žánrově minou. Příběh Ave, Caesar! se točí kolem Eddieho Mannixe (Josh Brolin), který má na starosti bezpečnost filmových hvězd. Při natáčení stejnojmenného megafilmu je unesena jeho největší hvězda – Baird Whitlock (George Clooney). Snímek slibuje všechno, na co jsme u „Coen brothers“ zvyklí – hvězdné obsazení, chytré zvraty a promyšlený děj. Asi nebude překvapením, že za veškerou zábavou bude ukrytá výpověď o zlaté éře Hollywoodu. Kromě hvězd současnosti se můžeme těšit i na ty z let osmdesátých (Christopher Lambert nebo Dolph Lundgren, který pobaví v roli velitele ruské ponorky). Doufejme, že zástupy fanoušků nebudou ani tentokrát zklamaní. (František Jukl)

14. Fantastic Beasts and Where to Find Them
Česká premiéra: 17. 11. 2016
Režie: David Yates
Hlavní role: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller, Samantha Morton

fantastic-beasts-movie-poster-jk-rowling-harry-potter-spinoff

Zlovolný čaroděj by nemusel snad ani použít kletbu, která se nepromíjí, aby ovlivnil úsudek o nejočekávanějších filmech roku 2016. A všichni už určitě loví v paměti, protože tam onu kletbu Imperius určitě někde mají. Fanouškovský svět Harryho Pottera nás bezpodmínečně zahrnuje snad všechny nebo je přinejmenším rozsáhlý: sedm knih přímo o brýlatém klukovi s jizvou na čele, tři rozšiřující, osm filmů, atrakce a parky v Anglii i v zahraničí – právě jedna z těch rozšiřujících knih se v příštím roce 18. listopadu dočká filmového plátna. Fantastic Beasts and Where To Find Them sice již nebude o Harrym Potterovi, ze světa kouzel se však nevzdálíme, snad pouze časově a transkontinentálně. Přeneseme se do roku 1920 v americkém New Yorku, kde kouzelník Newt Scamander v podání Eddieho Redmaynea (Teorie všeho) objevuje zajímavé tvory pro svoji knihu, nesoucí název filmu. Tato encyklopedie příšerek čítá něco okolo 85 roztodivných zvířátek, těšit se tedy můžeme na dozajista pompézní přehlídku efektů, ale také skvělý herecký doprovod po boku hlavní postavy jako například Katherine Waterston, Colina Farrella nebo Ezru Millera. Režírovat bude stejně jako poslední čtyři HP filmy David Yates. „Imperius!“ (Jan Marek)

13. V zajetí démonů 2 (Conjuring 2: The Enfield Poltergeist)
Česká premiéra: 09. 06. 2016
Režie: James Wan
Hlavní role: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Shannon Kook

The-Conjuring-2-release-date

James Wan odmítl režírovat Rychle a zběsile 8 a vrací se ke svému řemeslu, které umí jako jeden z nejlépe – k hororům. Počítat také můžeme s návratem původního obsazení. Tentokrát nás čekají paranormální jevy v hrůzostrašném domě v anglickém Enfieldu. Připravte se na nejhorší, protože tohle pokračování má být nervy drásající! (Martin Pevný)

12. Assassin’s Creed
Česká premiéra: 22. 12. 2016
Režie: Justin Kurzel
Hlavní role: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Ariane Labed, Michael Kenneth Williams, Carlos Bardem

assassins-creed-fassbender1280jpg-c8e5d5_1280w

Tato herní série se stala světoznámou svým originálním námětem. Herní svět Assassin’s Creed pojednává o válce mezi Templáři a Assassiny, trvající od dávné historie až po současnost. Hlavním hrdinou je Desmond Miles, který patří do linie Assassinů a díky přístroji zvaný Animus zkoumá vzpomínky svého předka Altaira z 12. století a bojuje proti skupině Templářů. Fanoušci slavné hry konečně doufají, že právě Assassin bude konečně ta adaptace, která vybočí z naprostého průměru. Film totiž točí Justin Kurzel, který skvěle zrežíroval MacBeth a k novému filmu si přizval stejné herecké duo. V hlavních rolích se totiž objeví Michael Fassbander a Marion Cottilard. Není tedy divu, že zrovna do této adaptace se vkládají velké naděje. (Roman Toupal)

11. Star Trek Beyond
Česká premiéra: 21. 07. 2016
Režie: Justin Lin
Hlavní role: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Idris Elba

startrek3

Už druhé pokračování J. J. Abramsem nově nastartované série má být jiné než předešlé dva díly. Tou největší změnou je post režiséra, protože slavný J. J. přešel k jiné značce, ke Star Wars. Jeho místo převzal Justin Lin, režisér čtyř filmů ze série Rychle a zběsile (3-6). I když Abramsův rukopis půjde těžko nahradit, Lin se jeví jako skvělá volba a o akci nebude nouze. Další změnou je výměna scenáristy. Roberto Orci, jenž je podepsaný pod předchozími díly, měl původně nový Star Trek na svědomí jak jako scenárista, tak i jako režisér. Nakonec se nepohodl se studiem a od projektu odstoupil. Nahradil ho však člen posádky Enterprise, Simon Pegg alias Scotty. Ten prý původní scénář proškrtal a upravil. Konečně se tedy s posádkou vydáme do hlubokého vesmíru. Dalším důležitým článkem filmu je záporák. Po charismatickém avšak psychopatickém Khanovi, kterého bravurně zahrál Benedict Cumberbatch, tu máme dalšího herce, jehož kariéra jde strmě nahoru. Zatím nespicifikovanou zápornou roli si totiž vystřihne Idris Elba, alias Heimdall z Thora. Už se těšíme. (Lukáš Vaněk)

Pokračujte na nejočekávanější filmy roku 2016 (2. část)