Který komiksový svět ovládne příští rok: Marvel nebo DC?

Do příštího roku nám Warner Bros, 20th Century Fox a Marvel Studios pěkně zatopí pod kotlem s příchozím návalem komiksových snímků. Který vesmír by ale mohl triumfovat?

Nejdříve by bylo nejužitečnější rozdělit si, které snímky si vlastně budou v příštím roce hlavně konkurovat. Na straně Marvelu to je tedy jednoznačně Captain America: Civil War po boku s poměrným nováčkem Deadpoolem, což ovšem nesnižuje míru očekávání. Noví X-Men a Doctor Strange bohužel strádají výhledem a tudíž si nemůžeme vytvořit uchopitelnou představu, proto je zatím nemůžeme brát v potaz. Na straně DC Universe potom vedle sebe stojí titáni ve společném snímku Batman v Superman: Dawn of Justice a parta grázlů v Suicide Squad. Jak to teda bude?

is-captain-america-3-civil-war-a-bad-idea-or-is-avengers-3-better-marvel-civil-war-poster1

Marvel rozhodně zaválel v počtu superhrdinů, který mi nás hodlá zavalit ve třetím pokračovaní Kapitána Ameriky a definitivně vyhrává v emocionální sféře. V boji mezi samotnými superhrdiny se celá frakce známých tahounů i samotných Avengers rozštěpila vedví pod hlavními pilíři, kterými se staly Kapitán Amerika a Iron Man. Možná se nedočkáme bitkařů Thora a Hulka, týmy ale doplní novinky jako Falcon, Vision, Winter Soldier, Ant-Man, Spider-Man, Black Panther a další, čímž se z titulu stává celkem mastný superhrdinský koncentrát, po kterém se vám ještě zatočí hlava. A srdceryvná zápletka boje mezi přáteli a parťáky Tonym Starkem a Stevem Rogersem jenom přidává na hloubce, ve které se do vás Civil War zařízne.

Batman-v-Superman

Pravá esa z rukávu ve střetu superhrdinů ale vytáhl DC Universe. Nejde o žádnou dojemnou story, kluci se ještě na filmových plátnech vlastně nikdy nepotkali a tak mezi sebou nemají žádné citové vazby, kromě nově vzniklého konfliktu ve správném pojetí prosazování spravedlnosti. A jedná se přímo o dvě největší špičky v komiksovém světě, mocné idoly Supermana a Batmana. Každý z nich se v minulosti dočkal již velkého počtu sólovek, Zack Snyder se ale rozhodl tyto dvě vazby konečně postavit k sobě, ba co víc. Vzrušení ze setkání těch dvou na společném plátně je ještě více umocněné tím, že jsou vlastně proti sobě. Epičtější bitvy už se snad ani nedočkáme.

NEdlLgi3j1tRgd_3_b

Deadpool a Suicide Squad je každý tak trochu unikát. Na převedení neumlčitelného černohumoristy vtipálka Deadpoola do filmu čekali někteří fanoušci celé věky a dosavadní ukázky jim dávají přesně to, co sami očekávají. Vedle ostatních filmů by se dalo říct, že jde jenom o sólový snímek, Deadpool má ale v hlavě tolik hlasů a střílí kolem sebe tolik vtípků a kulek, že sám vydá za celý tým hrdinů. Suicide Squad zase nemá ani jednoho hrdinu, nýbrž však celou partu padouchů sjednocených několika malými výbušnými zařízeními umístěnými v šíji. Snaha ukočírovat zločince jako Deadshot, Captain Boomerang nebo naprosto šílenou Harley Quinn bude určitě stát za víc než jeden pohled a to tu je ještě nový Joker.

suicide-squad-2016-task-force

Suma sumarum Marvel i DC mají tento rok každý skutečně co nabídnout a je jen na každém z nás, po čem vlastně toužíme ze všeho nejvíc. Každý z filmů disponuje něčím jedinečným a po našem výběru už může jedině zklamat v kině, což se ale snad nestane.