Fanoušek Star Wars zemřel na následky smrtelné nemoci několik dní poté, co viděl Epizodu VII

Star Wars je sice kult a pro mnohé modla, ale nesmíme zapomínat, že jsou v životě důležitější věci, než Síla a světelné meče.

Daniel Fletwood byl obrovský fanoušek vesmírné ságy, kterému byla diagnostikována v červenci rakovina. Doktoři mu dávali nanejvýše dva měsíce, ale pacient se nehodlal vzdát a předpokládaný konec svého života přežil. Když se na veřejnost dostalo, že jedním z posledních Danielových přání bylo jakožto obrovskému fanouškovi Star Wars vidět nadcházející sedmý díl, věci se daly do pohybu. Vznikla kampaň hashtagem forcefordaniel a podpory se jí dostalo mimo jiné od herců Marka Hamila či Johna Boyegea. Za obrovské podpory veřejnosti především na sociálních sítí se nakonec jeden z největších fandů ságy skutečně na sedmý díl podíval.

Ovšem příběh nemá happy end. Daniel, obdařený neuvěřitelnou vůlí a silou, kterou by mu mohli závidět i jediové, nemoci nakonec podlehl. O jeho odchodu informovala skrze sociální sítě jeho manželka Ashley. I přesto, že rozuzlení není takové, jaké bychom si přáli, lze najít přece jedno pozitivum – komunita fanoušků je silná a dokáže si vzájemně v nejhorších chvílích pomoct, stejně jako v tomto případě.