10 nejlepších trailerů října

A je to tady! Podzimní sezona je v plném proudu. Televizní stanice do nás solí jeden seriál za druhým a vrcholí ukázky jak na filmy pomýšlející na oscarové sošky, tak na velké blockbustery závěru roku. Potěší ale jako vždy trailery na filmy, o kterých jsme buď nevěděli lautr nic anebo jsme o jejich existenci pouze tušili.

1) Star Wars: Síla se probouzí (Official Trailer) 

Kampaň na nové Star Wars je zkrátka neskutečně dobře zvládnutá. Pár trailerů a spotů, nic moc prozrazování a hlavně maximálně navnazení díky praktickým efektům a starým známým tvářím. Funguje to bravurně a i když byl předešlý trailer o kousek lepší, tento neměl i tak v uplynulém měsíci žádného konkurenta.

V českých kinech: 17.12. 2015

2) Triple 9 (Red Band Trailer)  

Máme rádi, když se o neznámé filmy začneme zajímat právě v ten moment, kdy se na ně objeví první ukázky. Přesně tímto případem je Triple 9 – drsný akční thriller, který cílí na akční fajnšmakery mající zálibu ve střetu podsvětí vs. policie. Využití vedlejších rolí bude zřejmě maximální (Kate Winslet!), stejně jako gore efekty a nekompromisní akce. John Hillcoat vždycky tendoval k chlapáckým filmům, takže tady se nebojíme, že by to bylo jinak. Těšíme se!

 V českých kinech: –

3) Ave, Caesar! (Movie Trailer)  

Coeni se po řadě nemainstreamových či dramatických snímků vrací zpátky k uvolněnějšímu projektu a opět je u toho řada hvězd v čele s pitvořícím se Georgem Clooneym. Hvězdou bude však zřejmě Josh Brolin, jehož sebeparodické představení v traileru slibuje velkou dávku zábavy. Stejně jako Trumbo se Ave, Caesar! odehrává kolem hollywoodských zlatých let. Tentokrát však nevážně s typickou coenovskou absurdností a citem pro bohaté filmové odkazy.

 V českých kinech: 3.3. 2016

4) The Brothers Grimsby (Official Red Band Trailer)  

Akční komedie jsou svébytný žánr, o který se pokusil nejeden akčně i komediálně založený herec. Trailer na nový výplach The Brothers Grimsby láká na eRkovou akci s chladnokrevným Markem Strongem a typický humor Sachy Barona Cohena. Přitom stačí v minutce etablovat oba dva hrdiny – Strong v té půlminutce nakopává zadek všem dosavadním celovečerním Hitmanům (taky jste si ho v té roli hned představili?) a Cohen vše završuje dobře vypointovaným vtípkem. Vypadá to na skvěle natočenou svižnou oddechovku.

V českých kinech: 3.3. 2016

5) Spectre (Final Trailer)  

Trailerová kampaň na nového Bonda byla roztažená na celý rok a krom úvodního teaseru se nedostavil kýžený efekt otevřených úst nebo husí kůže. Trailery evidentně jedou ve stejném tempu a snaží se nalákat pouze na své jméno, nikoliv na film jako takový. Což je škoda, podle prvních recenzí jde o dobrý díl a hlavně o prozatím nejbondovitější bondovku s Danielem Craigem, takže potenciál nabrání dalších diváků je obrovský.

V českých kinech: 5.11. 2015

6) Trumbo (International Trailer)

Bryan Cranston zazářil jako Walther White v Breaking Bad a nyní se snaží prosadit i jako filmová hvězda. Již dříve se mihnul v ambiciózním Argu, teď bojuje o Oscara v hlavní roli jako legendární scenárista Dalton Trumbo…a vypadá to nadějně. Příběh podle skutečných událostí, velký prostor pro herecké kreace a vyžehlený retro styl točící se kolem klasického Hollywoodu zkrátka jasně cílí na ceny. A nevypadá to vůbec špatně.

V českých kinech: –

7)  Daddy´s Home (Trailer 2)

Will Ferrell se již několik let pohybuje na předních postech komediálních rolí. Jeho typický humor může někomu nesedět, ale hlavní je, že jeho filmy vydělávají a baví lidi. Vděčné téma o návratu biologického otce a soupeření s tím nevlastním je podpořeno ještě angažováním „namachrovaného“ Marka Wahlberga. Trailer má spád, správný timing vtipů a zkušenou režisérskou dvojici Anders-Morris, kteří jsou podepsaní za druhými Šéfy na zabití nebo Millerovými na tripu.

V českých kinech: –

8) U moře (Official Trailer)

Brad Pitt a Angelina Jolie. Pár, který zná celý svět a závidí jim všechno včetně těch 78 dětí, co mají. Oba dva teď v posledních letech koketují s artovými filmy – Pitt se objevuje ve věcech Terrence Malicka a Angelina Jolie se vrhla na režisérskou dráhu, přičemž oba dva značně pokukují po Oscarech. U moře je načrtlým tíživým vztahovým dramatem, které, přiznejme si to, těží převážně z hlavního hereckého páru. Ambice tam jsou, zvědavost okolí taky.

V českých kinech: 19.11. 2015

9) Joy (Official Trailer) 

David O. Russell je tvůrce, který zřejmě vlastní soubory s videonahrávkami všech členů Akademie v choulostivých pózách. Nedokážeme si totiž vysvětlit, že už získal 5 nominací na Oscara a kupříkladu Terapie láskou se stala popkulturním fenoménem dnešní doby. Jinou kapitolou jsou však herecké výkony, které Russellovy filmy vymrští na další level. Bylo tomu tak u zmíněné Terapie láskou, bylo tomu u Fightera a bylo tomu i u Špinavého triku. Joy podle traileru nebude výjimkou, protože půjde o one-woman show Jennifer Lawrence. No a nesmí u toho chybět samozřejmě Bradley Cooper a Robert De Niro.

V českých kinech: 7.1. 2016

10) Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (Official Trailer) 

A Jennifer Lawrence podruhé. Vlajková loď teenage sci-fi filmů je u konce a trailer se to nebojí vyřvat do světa. Samozřejmě, koho nechává tato série chladným, nebude mít zájem ani po zhlédnutí všech ukázek. Každopádně tvůrcům se nemůže nechat upřít jasná snaha se zacílením na diváka, i když ony výkřiky o události podzimu jsou krapet vrtkavé, protože poslední Hunger Games jsou v pevném sevření Jamese Bonda a Star Wars.

V českých kinech: 19.11. 2015

Zdá se, že ukázky na velké filmy letošního roku jsou za námi. Vyvrcholila kampaň na Spectre i na Hunger Games a J.J. Abrams už zřejmě ukázkami na Star Wars taky nebude nijak plýtvat. Co se nabízí v měsíci listopadu? Co nevidět by měla dorazit první ukázka na Sněhurku a lovce 2 či Alenku v říši divů: Za zrcadlem. Největším lákadlem bude ovšem teaser na třetího Kapitána Ameriku s podtitulem Občanská válka. Tak zase za měsíc.