Trailer #1: Vánoční Kameňák (2015) – Ještě horší než minule?

Ještě letos nás čeká další pokus o legrační a milou komedii. Dopadne stejně tragicky jako předešlé čtyři díly? Je vůbec možné, že se tato série velmi trapných filmů dočká uspokojivého pokračování?

Vánoční kameňák (Kameňák 5)

Tentokrát půjde o Vánoční příběh, jak je z názvu patrné. Starosta Pepan (Václav Vydra) a tajemník úřadu (Jan Antonín Duchoslav) dostanou bezkonkurenční nápad. Na hoře Říp postaví skokanský můstek… Svůj plán musí ovšem projednat s opilým a lehce nespolehlivým prezidentem republiky. Na své cestě se dostanou nejdříve k mluvčímu prezidenta (Ladislav Hruška – ano, je to opravdu ten kulinářský mág z TV Nova) a ten jim pomůže dostat se přímo k hlavě státu. Já osobně doufám, že děj nebude pouze toto, ale dočkáme se ještě dalších zápletek.

https://www.youtube.com/watch?v=nzPr8kCzc9U

Režie pátého Kameňáku se ujal F. A. Brabec (známý jako režisér a kameraman povedené Kytice), což je milé překvapení. Pan Troška už mnohokrát se svými snímky „pro lidi“ dokázal, že látku úplně nezvládá. Obsazení by mělo být hvězdné, jako vždy. Těšit se můžeme např. na Martina Dejdara nebo Alici Bendovou. Premiéra v kinech je stanovena na 3. prosince.