Trailer #1: Pride and Prejudice and Zombies (2016) – Trocha krve a předsudku

Další z mutací historické literatury Setha Grahame-Smitha. Pokud se vám jeho pojetí Abrahama Lincolna jako lovce upírů zdálo přitažené za vlasy, toto pro vás bude už úplná šílenost!

Dle slov režiséra Burra Steerse to nebude béčková zábava, ale variace na Jane Austenovou. Do Grahame-Smithova scénáře vkládá co nejvíce z původní knižní předlohy. Příběh je tedy podle knihy Pýcha a předsudek s „drobnou“ vsuvkou – záhadným morem, který už 70 let mění lidi v zombie.

Ačkoli se casting poohlížel po hercích dlouho, v rolích uvidíme ne až tak známé a opěvované herce. Hlavní dvojici ztvárnili Lily James (Elizabeth Bennetová)  a Sam Riley (Pan Darcy).

Povahy postav zůstávají stejné: srdečná Jane, tak trochu nesnesitelná paní Bennetová, pyšný a povýšený Pan Darcy + hromada oživlých mrtvol. Je pravda, že role rodičů se trochu liší. Paní Benetová má sice za svůj životní cíl dobře provdat všech svých pět dcer, ale úkolem pana Benneta je ochránit je před útoky krvelačných zombie, které sužují celou Anglii. Nemyslete si ale, že sestry Bennetovy potřebují nějakou přehnanou ochranu. Všechny jsou v boji velmi zdatné a pravidelně se v něm cvičí. Jednoho dne je jejich každodenní trénink ale narušen příjezdem nezadaných bohatých gentlemanů – pana Darcyho a pana Bingleyho.

Na tuto šílenou komedii/horror budeme moci do kina od 10.3.2016

https://www.youtube.com/watch?v=VcTBj7e4k80