Kolikrát ještě uvidíme Šíleného Maxe?

Postapokalyptický blázinec ještě neřekl své poslední slovo. Připravte se na dva další výlety do světa Šíleného Maxe.

Ve spojitosti s filmem Šílený Max: Zběsilá cesta rád používám frázi: „buď to milujete, nebo jste to nepochopili“. Audiovizuální orgasmus, ze kterého uměleckým a pseudointelektuálním snobům vstávaly vlasy hrůzou na hlavě, byl naprosto jedinečnou podívanou, která se v kinech už dlouho neukázala. Po nadšených ohlasech a víceméně kvalitních výdělcích se začalo hovořit o pokračování a nyní bylo potvrzeno, že nás čekají (minimálně) dva další filmy.

Za kameru se samozřejmě vrátí režisér George Miller, který v motoristickém pořadu Top Gear potvrdil přípravu dvou sequelů, Tom Hardy si zopakuje roli málomluvného Maxe a těšit se můžeme také na Charlize Theron a její osobitou Furiosu. Podle její postavy měla být původně pojmenována dvojka (Mad Max: Furiosa), ale nakonec byl zřejmě odklepnut název Mad Max: The Wasteland.

mad-max
Tom Hardy má smlouvu ještě na další tři díly Šíleného Maxe

O zápletce toho zatím moc nevíme, ale samotný George Miller si chce na nějaký čas dát pokoj od velkých a efektních filmů (možná i proto odmítl točit dvojku komiksového Muže z oceli). Údajně má na svém seznamu jeden malý skromný film, který rozhodně nebude dosahovat ambicí jeho posledního režisérského zářezu.

A co vy? Těšíte se na pokračování Šíleného Maxe, nebo vám jeden díl této nezapomenutelné šílenosti stačil?