Assassin’s Creed ve stylu Batman začíná?

První fotografie Michaela Fassbendera jako hlavního hrdiny ve filmu Assassin’s Creed

Výkonný ředitel Ubisoft Motion Pictures – Jean-Julien Baronnet – se rozpovídal o filmové adaptaci herní pecky Assassin’s Creed.

Filmová předělávka Assassin’s Creed má být jedním z nejočekávanějších hitů příštího roku. Fanoušci jistě vědí, že tento snímek půjde tak trochu vlastní cestou a nebude pouze kopírovat herní předlohu. Máme se těšit na hrdinu Calluma Lynche (Michael Fassbender), který žije v jednadvacátém století a prostřednictvím společnosti Abstrego se vydá do 15. století ve Španělsku, kde prožije život jednoho ze svých předků a bude bojovat proti zlé inkvizici.

Hru samotnou má na svědomí francouzská vývojářská společnost Ubisoft, jejíž filmová odnož Ubisoft Motion Pictures (UMP) se postará o filmové zpracování nejen Assassin’s Creed, ale i dalších herních titulů této populární značky (Splinter Cell, Watch Dogs, Far Cry). Šéfem UMP je Jean-Julien Baronnet, který se v jednom z posledních rozhovorů rozpovídal o tom, co máme vlastně od tohoto benjamínka filmového průmyslu čekat.

Zmínil například fakt, že herec Michael Fassbender byl pro něj vždy tou první volbou a pro získání jeho podpisu by udělal cokoliv. Šlo to prý ale vcelku jednoduše, protože tato hvězda nových X-Menů, Promethea nebo Steva Jobse, měla o roli zájem ještě dřív, než byl hotový scénář nebo plně etablované filmové studio UMP. Údajně si plácli po zmínce, že bude Assassin’s Creed takovým Blade Runnerem současnosti (ano, vskutku odvážné tvrzení), a že první díl nakopne celou plánovanou sérii, jako se to kdysi povedlo snímku Batman začíná. Fassbender podle všeho také slíbil, že se zapojí do celého tvůrčího procesu vývoje Assassin’s Creed a studio s ním bude konzultovat klíčové kreativní plány.

Jean-Julien Baronnet dále přiznal, že nejlepší věcí na jeho společnosti je koncepce, při které si studio z naprosté většiny samo financuje celý projekt, díky čemuž nad výsledným filmem neztrácí kontrolu. Doslova prohlásil, že: „Vybrali jsme si spisovatele a scénáristy, kteří nejsou nezbytně hvězdami ve svém oboru, ale za to dokonale rozumí našim plánům. Dokud nebyla předloha pro film na té požadované úrovni, tak se nemohlo dál pracovat. Nechtěli jsme nic podcenit a uvést film příliš rychle. Záleželo nám na kvalitě, proto také příprava prvního filmu Assassin’s Creed trvala čtyři roky.“

Kromě Michaela Fassbendera se ve filmu objeví například také Marion Cotillard (Půlnoc v Paříži, Temný rytíř povstal), Jeremy Irons (Batman v Superman), Brendan Gleeson (V Bruggách, Statečné srdce) nebo Michael Kenneth Williams (Omar z vynikajícího seriálu The Wire – Špína Baltimoru). Snímek natočí Justin Kurzel (Snowton, Macbeth). Premiéru očekávejme v prosinci 2016.