Víkendové tržby: Zac Efron vyhořel, Hip Hop stále vládne

Film We Are Your Friends otevřel jako čtvrtý NEJHORŠÍ film historie. Bravo!

Sázka na Hip Hopovou odyseu se vyplatila. Snímek Straight Outta Compton, který mapuje začátky raperů jako Ice Cube nebo Dr. Dre, se už třetí týden drží na prvním místě kasovního žebříčku. Film sice nevydělává nijak závratná čísla, ale celkově si toto chválené drama vydělalo už 140 milionů dolarů. Slušná práce. V polovině září očekávejme českou premiéru.

Stříbrnou pozici získalo drama War Room. Prý jde o jakousi nábožensky patetickou podívanou, která u nás asi nikoho nezajímá, protože v diskuzi na CSFD nenajdete pod tímto filmem ani jediný příspěvek. Tato nízkorozpočtová novinka ovšem vydělala solidních 11 milionů dolarů a dokonale tak těží z aktuální okurkové sezóny.

Bronz bere Pierce Brosnan a Owen Wilson. Jejich skoroválečné rodinné drama No Escape si přišlo na necelých deset a půl mega, ale producenti z tohoto tématu rozhodně chtěli vytěžit víc. Film se promítal ve více než 3 000 kinech, proto není zrovna důvod k bouchání šampaňského.

Čtvrté až sedmé místo obsadily snímky Mission: Impossible – Rogue Nation, Sinister 2, Krycí jméno U.N.C.L.E. a nový Hitman. Na osmém místě se po delší době vrátil Jurský svět, který jen upevňuje svoji pozici třetího nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Celkově si dinosauři vydělali už 1,636 miliardy dolarů. Uvidíme, jak na to v prosinci odpoví nové Hvězdné války.

Devátí Mimoni lehce překročili celosvětovou miliardu a rázně si tak řekli o několik dalších pokračování. Bůh s námi. Top 10 pak uzavírá Dárek Joela Edgertona.

Tou nejzajímavější informací z tohoto článku je však kolosální průser v podobě We Are Your Friends. Zac Efron jakožto mladý DJ rozhodně neoslnil a „získal“ dokonce čtvrté místo v žebříčku nejhorších otvíráků všech dob! Ve 2 333 kinech vidělo tuto nepovedenou hudební odyseu tak málo diváků, že doposud film vydělal katastrofálních 1,8 milionů. Zacu, asi je čas přehodnotit, jakým směrem se tvá kariéra ubírá.

Příští týden startuje nový Kurýr, ale žádné zázraky na poli výdělků nečekejte.