Víkendové tržby: Hotel Transylvánie 2 zlomil zářijový rekord

Kromě populárního animáku se dařilo i komedii Stážista. Everest se na vrchol nevyšplhal.

Překonání vlastního rekordu. Až tak se povedl nástup do kin animovanému snímku Hotel Transylvánie 2. V roce 2012 otevřel předchozí díl za solidních 42 milionů dolarů, což znamenalo nový zářijový rekord. Ten však nyní padl, protože pokračování této taškařice vydělalo ve stejném měsíci 47,5 milionů a Hotel Transylvánie 2 se zaslouženě usadil na první místo aktuálního žebříčku tržeb.

V silné konkurenci se prosadili také Robert De Niro a Anne Hathaway. Tato dvě herecká esa září v komedii Stážista, která se díky výdělkům kolem 18 milionů vyšplhala na druhé místo. Zahraniční ohlasy napovídají, že jde o příjemný podzimní film. Českou premiéru očekávejme v druhé polovině října letošního roku.

maxresdefault
Stážista láká především na herecké obsazení – Robert De Niro a Anne Hathaway jsou zárukou kvality

Bronz bere Labyrint: Zkoušky ohněm. Oproti minulému týdnu klesly americké tržby tomuto teenage-dobrodružství přibližně o 50 % a je tedy zřejmé, že pokračování nebude tak silné jako předchozí díl z loňského roku. I tak si ale Zkoušky ohněm vydělají slušné peníze a fanoušci se jistě nemusí bát, že by byli ošizeni o další díl.

Čtvrté místo obsadil Everest, kterému se v Americe příliš nedaří, ale za to sbírá úspěchy ve zbytku světa. Díky masivnímu nasazení do kin si film připsal 13 milionů, což není vzhledem k obsazení a ohlasům až tak moc. Když ale sečteme všechny peníze, které si Everest po světě stihl prozatím vydělat, tak dojdeme k číslu 97 milionů, což je poměrně solidní výsledek. Rozpočet snímku byl téměř poloviční.

První polovinu žebříčku uzavírá Black Mass: Špinavá hra s 11,5 miliony. Zde rozhodně nepůjde o žádný kasovní trhák, ale v silné konkurenci si toto hvězdně obsazené drama vede více než slušně.

Sicario: Nájemný vrah je prý jedním z nejlepších filmů letošního roku. Uvidíme, jak si na sebe vydělá po masivním nasazení do kin. Zatím drží desátou příčku kasovního žebříčku

Strašidelný návrat M. Night Shyamalana The Visit na šestém místě hravě sbírá další miliony. Z uplynulého týdne si tento horor odnesl dalších 6,7 milionů, celkově pak snímek vydělal už úctyhodných 60 milionů. Při rozpočtu kolem pěti mega nelze než poplácat producenty po zádech.

Sedmé a osmé místo obsadily filmy The Perfect Guy, respektive The War Room. Nepříliš zajímavé kinematografické zářezy pronásleduje třetí novinka The Green Inferno od Eliho Rotha. Tato kanibalská duchařina vydělala slabých 3,5 milionů, ale lepší výsledek (vzhledem k pověsti tvůrce) snad ani nešlo očekávat.

Žebříček tržeb pak desátým místem uzavírá chválené drama Sicario: Nájemný vrah, které si vydělalo necelé dva miliony. Musíme ale brát v úvahu fakt, že snímek nebyl prozatím nasazen do většího množství kin.

Příští týden nás čeká zajímavý souboj mezi Mužem na laně Roberta Zemeckise a Marťanem Ridleyho Scotta.