Nejočekávanější návraty podzimních seriálů

Blíží se podzim a s ním i naše oblíbené seriály. Ať už je to Arrow, Agenti S.H.I.E.L.D. nebo Simpsonovi, kompenzaci otravného školního roku/šedého pracovního života máme zajištěnou. Který seriál letos rádi znovu uvidíte?

Agenti S.H.I.E.L.D. (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.)

https://www.youtube.com/watch?v=0-K8gjhG4K8

Jsou velmi ambiciózním projektem od Marvel Studios. Kdo sleduje seriály od tohoto velikána, dáte mi za pravdu, že svojí kvalitu mají, ať už jsou to právě Agenti S.H.I.E.L.D., Agent Carter nebo Daredevil. Marvel to s televizními seriály mysli vážně a druha série Agentů mluví za vše. Kvalita jednotlivych dílů gradovala až do skvělého season finále, ktere nasadilo laťku hodně vysoko. Myslim si, že třetí řada bude ještě lepší a přítomnost Inhumans bude velké plus. Osobně se těším na Skye, která prošla obrovskou proměnou právě ve druhé radě. A celkově bude v teto radě mnoho otazníku a to hlavne diky předchozím událostem. (Tomáš Vohnický – CSFD)

Premiéra: 30. září (ABC)

American Horror Story: Hotel

Poslední série se bude odehrávat v prostředí hotelu, kde se samozřejmě jako vždy bude vraždit. Hlavní zlou postavou by podle prvních zvěstí měl být masový vrah H.H.Holmes, který ve svém hotelu vytvořil bludiště tajných pokojů a pro své hosty chystal nemilé mučivé překvapení. Vrátí se i herci, které jsme mohli vidět v předchozích sériích, včetne Sarah Paulson, Lily Rabe a Evana Peterse. Bohužel v této řadě neuvidíme oblíbenou Jessicu Lange, která spolupráci na dalším pokračování odmítla. Těšit se ale můžeme na celebritu první třídy: Lady Gagu v roli barové zpěvačky. (Anna Svatková – CSFD)

Premiéra: 7. října (FX)

Arrow

Třetí sezona úspěšné komiksovky stanice CW nedopadla podle představ. Scenáristé se zamotali v záplavě zvratů, kterými chtěli šokovat základnu fanoušků. Ve výsledku měly veškeré zvraty nulovou hodnotu a ze seriálu se stala menší vykrádačka Batmana. Trailer na novou čtvrtou sezonu představilo spoustu akce, nástřel děje a nového záporáka, který má nadpřirozené schopnosti. Snad si Arrow napraví reputaci. (Roman Toupal – CSFD)

Premiéra: 8. října (CW)

Brooklyn Nine-Nine

Vynikající sitcom o brooklynské polici, který paroduje sám sebe, veškeré konvence filmů a seriálů z policejního prostředí a navíc se může chlubit zajímavým hereckým obsazením, v čele s vynikajícím Andy Sambergem, který si většinu gagů krade pro sebe a k tomu stíhá ještě nahrávat na vtípky svým kolegům. Seriál má za sebou dvě sezony a ve třetí se dočkáme pár zásadních změn. Těšíte se taky? (Roman Toupal – CSFD)

Premiéra: 28. září (Fox)

Fargo

Seriál, který byl inspirován kultovkou bratří Coenů, se opět vrací na televizní obrazovky. První série získala tolik pozitivních ohlasů, že bylo otázkou času, kdy tvůrci přijdou se druhou řadou. Jelikož měla první série uzavřený příběh, čeká nás úplně jiné dobrodružství. Děj se odehrává před událostmi již nám známé a přesuneme se o několik let zpět, konkrétně do roku 1979. I v této sérii se dočkáme velmi zvučných jmen. Mary Jane Watson, pardon, Kirsten Dunst , a Patrick Wilson spolu s Tedem Dansonem mají za úkol nahradit dokonalý tandem Martin Freeman – Billy Bob Thornton, který byl takřka dokonalý. Tak uvidíme, jestli se tvůrcům podaří alespoň vyrovnat se první sérii. Kéž by!

Premiéra: 13. října (FX)

Hrdinové: Znovuzrození (Heroes: Reborn)

„Zachraň roztleskávačku, zachráníš svět“, „Yataaaa“, „Sylar“, „Peter Petrelli“…. Pokud vám tyto hlášky a jména nejsou cizí, zajisté patříte k fanouškům Hrdinů. Seriál sledující příběhy obyčejných lidí s neobyčejnými schopnostmi stvořil Tim Kring a nutno podotknout, že stvořil klenot. Zachary Quinto se díky roli Sylara dokázal později prosadit i ve velkém Hollywoodu, kde na nás pomrkával jako logicky uvažující Spock. Hrdinové nabídli akci, dobrý příběh, osudovost, sympatické obsazení a takové to příjemné očekávání objevení schopností některého z protagonistů. Pozdější řady sice už tak povedené nebyly , ale podtrženo sečteno – pořád šlo o kvalitní kousek. Proto oznámení návratu vyvolalo světové nadšení. Těšit se můžeme na návrat starých známých, ale prostor dostanou hlavně nové tváře. A novým hlavním hrdinům bude sympaťák v podání Zacharyho „Chucka“ Levyho. Tohle byste neměli rozhodně minout. (Daniel Birgus – CSFD)

Premiéra: 1. října (NBC)

Once Upon a Time

Žádný happy end se ani tentokrát nekonal! Emma je ztracená a podle všeho je nová Temná. Dočkáme se historického vysvětlení dýky, které s vámi zatřese. Hrdinové se vydají do Kamelotu najít Merlina a čeká nás i nová postava Merida (v Česku známá jako Rebelka). Tentokrát nás nečeká žádná kletba, kolem které se točily poslední série. Začíná Once Upon a Time, který má ukázat vše a podle všeho i jeden velkolepý příběh, ve kterém se vrátí i staří známí hrdinové. Že by epická podívaná na závěr seriálu? (Martin Pevný – CSFD)

Premiéra: 28. září (ABC)

Pán času (Doctor Who)

Na podzim se s devátou řadou vrátí i jedna britská televizní klasika. Ano, řeč je samozřejmě o kultovním sci-fi dobrodružství Doctor Who. Peter Capaldi v roli dvanáctého Doktora otevřel aktuální sezónu už minulou sobotu povedeným dílem The Magician’s Apprentice, ve kterém čelil svému starému úhlavnímu nepříteli Davrosovi. Informace o nadcházejících epizodách napovídají, že nás čeká mnoho zajímavé podívané a uvidíme rovněž nové postavy – například mladičkou Maisie Williams, která se proslavila v roli Aryi Stark ve Hře o trůny. Fanoušky před pár dny ovšem zaskočila zpráva o odchodu herečky Jenny Coleman ze seriálu. Doktor tedy bude muset začít hledat novou společnici. Nebo se snad za rok dočkáme i zbrusu nového, regenerovaného třináctého Doktora? Nechme se překvapit. (Martin Steinbach – CSFD)

Premiéra: 19. září (BBC)

Simpsonovi (The Simpsons)

https://www.youtube.com/watch?v=OdMFdtoli2M

Každý rok se nám dostane nových příběhů nejznámější žluté rodinky Simpsonových. Co uvidíme v nové, v pořadí již 27. sérii? Největší novinkou, kterou vypustili tvůrci, má být chystaný rozchod Marge a Homera. Příčinou by měla být Homerova nemoc a následná náklonnost k jisté lékárnici. Myslím, že nám všem je dopředu jasné, že nic takového nemůže mít dlouhého trvání. I když manželská krize hlavních postav zasáhne několik dílů, věříme, že vše dobře dopadne. Další šokující zprávou je, že Levák Bob konečně zabije Barta Simpsona. Jak je tedy vidět, nesmrtelný seriál jde s dobou…co se tedy stane příště? (Anna Svatková – CSFD)

Premiéra: 27. října (Fox)

Městečko South Park (South Park)

Raketa politické nekorektnosti odstartovala již před více než týdnem a během prvních dvou fází letu stačila už dát jasně najevo, že ani tenhle rok si tvůrci servítky brát nebudou. Již dvacátou řadou seriálu se bude táhnout naprosto přímo zaměřené zesměšňování obou táborů politicky (ne)korektních. South Park se tentokrát vrací ve velkém stylu a skvělé kvalitě, takže na stařečka mezi seriály nezapomeňte. (Patrik Pajer – CSFD)

Premiéra: 1. října (CC)

Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)

https://www.youtube.com/watch?v=vIOdeMYwGcQ

Teorie je zpět. Konec vztahu Amy se Sheldonem? Svatba Penny a Leonarda? Série se snad blíží ke konci? Ale kdeže, scenáristé se jen snaží divákm spestřit devátou sérii, ale je zrovna tohle ta správná volba? To jistě již brzy uvidíme. Budeme snad jen v napětí doufat, že se seriál vrátí ke svým kořenům a předešlá série byla jen slabým článkem tohoto úspěšného sitcomu. (Martin Pevný – CSFD)

Premiéra: 22. září (CBS)

Upíří deníky (The Vampire Diaries)

Upíří deníky odstartují již 7. sérií. Lze v ní očekávat mnoho věcí, od mnoha různých postav až po častější skoky v čase. Dozvíme se tak více o minulosti hlavních hrdinů. Dále nás čekají noví nepřátelé, kteří byli probuzeni po několika stoletích. Jací budou noví protivníci, kteří budou stát proti našim hlavním postavám? To se dozvíme již brzy. (Robert Prokýšek)

Premiéra: 9. října (CW)

Nevešlo se: 2 Broke Girls, Elementary, Gotham, Homeland, Lost Girl, Walking Dead